Drugi športi

Futsal: Slovenci lovijo vozovnico za SP

Ljubljana, 15. 12. 2011 08.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu bo v Laškem igrala kvalifikacije za uvrstitev na SP, ki bo novembra prihodnje leto na Tajskem. Izbranci Andreja Dobovičnika se bodo v Laškem z Izraelci, Moldavci in s Srbi merili za prvi dve mesti skupine, ki vodita v dodatne kvalifikacije.

"Glede na to, da je tekmovanje doma, so temu primerna tudi pričakovanja. Mi smo v tej skupini iz drugega kakovostnega bobna, ne skrivamo pa ambicij, da se prebijemo v dodatne kvalifikacije. Če bo kakršna koli priložnost tudi s prvega mesta," je povedal selektor Andrej Dobovičnik in se ozrl na tekmece. "Z Izraelom se naša reprezentanca še ni srečala. Imamo pa videoposnetke o njih. Dva posameznika v ekipi izstopata, smo pa v večini futsalskih elementov boljši. Računam, da bi morali to tekmo dobiti, čeprav je uvodna. Kar zadeva Moldavce, z njimi smo se že srečali. So tipični predstavniki ruske šole, lažji, hitri igralci, ki so fizično zelo dobro pripravljeni. To je nekaj, kar jih krasi, toda mi smo tehnično močnejši in bolj uigrani. Pri njih je zelo nevarno to, če bi se rezultat sukal v napačno smer. Potem moraš to hitro ekipo loviti in lahko se marsikaj zalomi. Upam pa, da bomo tekmo z njimi ves čas nadzorovali," je nekaj besed Izraelu in Moldaviji namenil Dobovičnik. Kakor koli, bolj ali manj je jasno, da bo o prvem mestu v skupini odločala prav zadnja tekma s Srbijo, ki je edina višjerangirana reprezentanca.

Igor Osredkar in Andrej Dobovičnik
Igor Osredkar in Andrej Dobovičnik FOTO:

"Srbija je najbolj resen tekmec v teh kvalifikacijah. Ima pa kar nekaj težav s sestavo ekipe, ampak to ne pomeni nič. Ogledal sem si kar nekaj njihovih tekem, so res dobra ekipa. Bolj poudarjajo kolektiv, kar v srbski ekipi ponavadi ni bila odlika. Zdaj pa je čutiti kolektivni napredek, igra ima rdečo nit, tako da bodo zelo nevarni. So fizično močni, absolutno niso zastonj tekmec, ki ima višji rating kot mi. Mi se bomo morali res potruditi na tej tekmi, tudi malo sreče bo treba, da bi jih premagali," pravi Dobovičnik. "Vsi pričakujejo, da se bomo mi uvrstili na eno izmed prvih dveh mest. Toda ne smemo kar tako odpisati Izraela in Moldavije. Mogoče smo za odtenek boljši od njih, toda če ne greš s pravilnim pristopom v igro, potem imaš lahko velike težave z njimi. Pričakujemo, da bo tekma s Srbijo tista za prvo mesto, toda treba je najprej prvi dve tekmi dobiti in se potem posvetiti Srbom," meni kapetan Igor Osredkar, ki največjo moč slovenske vrste vidi v uigranosti. "V reprezentanci je najpomembnejša uigranost in prekinitve. Na pripravah smo ogromno delali na tem, smo zelo dobro uigrani, kar je naša prednost. Delali smo tudi veliko na fizični pripravljenosti. Vemo namreč, da smo amaterji, in če se hočeš kosati z najmočnejšimi, moraš biti fizično izvrstno pripravljen. Pozna se dobro delo strokovnega štaba in mislim, da smo odlično pripravljeni za ta turnir," je zaključil Osredkar.

Spored turnirja:
- četrtek:
18.00 Slovenija - Izrael
20.30 Srbija - Moldavija

- petek:
18.00 Izrael - Srbija
20.30 Slovenija - Moldavija

- nedelja:
15.30 Moldavija - Izrael
18.00 Srbija - Slovenija
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rikverc72
15. 12. 2011 08.50
+5