Drugi športi

Furlan: Imam vlogo prvega organizatorja

Follo, 15. 02. 2011 09.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski rokometaš Vasja Furlan je po selitvi na Norveško odigral tudi prvi tekmi državnega prvenstva za Follo in z dobro igro ekipi pomagal do štirih točk.

Rokometaš Vasja Furlan se je v začetku letošnjega leta nekoliko presenetljivo preselil na Norveško, kjer je okrepil tamkajšnjega prvoligaša Follo. Osmouvrščena ekipa norveškega prvenstva je v drugem delu sezone na dveh tekmah vknjižila dve zmagi, nekdanji član Gold Cluba, Celja Pivovarne Laško in nazadnje Maribora pa se je na novo delovno okolje popolnoma privadil.

Kako je prišlo do selitve na Norveško?
"Po sporazumni prekinitvi pogodbe z Mariborom so bili najbolj konkretni Norvežani, s katerimi sem se dogovoril za polletno sodelovanje z možnostjo podaljšanja.

Vasja Furlan se je iz Maribora preselil na Norveško in okrepil ekipo Follo.
Vasja Furlan se je iz Maribora preselil na Norveško in okrepil ekipo Follo. FOTO: Damjan Žibert

Kako hudo se je bilo posloviti od Slovenije, slovenske lige in Maribora kot zadnjega kluba?
"Odhod od doma ima vedno dobre in slabe strani, seveda ni lahko oditi od prijateljev in ljubljenih oseb, ampak to je profesionalizem, ki prinaša tudi nove izkušnje in prijateljstva.

Je bilo privajanje na novo delovno okolje zahtevna naloga, glede na to, da na severu vladajo nekoliko drugačne športne norme kot v slovenski ligi?
"Vsi ljudje, ki delajo v klubu, so zelo prijazni, dobro so me sprejeli in zame dobro skrbijo. Vključitev v novo delovno okolje zato ni bila posebej zahtevna, za nameček pa mi zelo ustreza tukajšnji način igranja.

Ste zadovoljni s statusom v ekipi?
"Imam vlogo prvega organizatorja, igram približno 50 minut na tekmo in verjamem, da bom ponujeno minutažo dobro izkoriščal. 6. februarja smo začeli z drugim delom sezone in zaenkrat sem zadovoljen.

Vas je v klubu doslej kaj posebej presenetilo?
"Nedvomno je bila to poteza trenerja, ki mi je posodil svoje športne copate, ko sem svoje pozabil doma.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

micibond
16. 02. 2011 21.12
lepo Vasja,želim ti veliko uspešnega igranja.
levicar
15. 02. 2011 12.52
VASKO srečno, ker si to zaslužiš..