Drugi športi

Ekskluzivno: Francija je preteklost, Cehte sprejel nemoralno ponudbo Al Shababa

Abu Dabi, 06. 08. 2015 19.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodstvo rokometnega kluba Al Shabab iz Združenih arabskih Emiratov je sklenilo 2-letno pogodbo s slovenskim rokometnim reprezentantom Klemnom Cehtetom, ki je nazadnje nosil dres francoskega Aix-a.

Kaj imata skupnega selektor slovenske članske rokometne reprezentance Veselin Vujović in levi zunanji Klemen Cehte? Oba sta bila na uspešni športni poti člana nesramno bogatega Al Shababa iz Abu Dabija. Če je črnogorski strateg klub vodil s klopi pred selitvijo v Zagreb, bo nekoliko drugače z levim zunanjim igralcem, ki pri 29 letih ni veliko tehtal nemoralne ponudbe, ki je prišla na njegov naslov oz. na naslov dosedanjih delodajalcev, francoskega prvoligaša Aix-a.

Vodilni predstavniki kluba so hitro prepričali Klemna Cehteta v podpis pogodbe.
Vodilni predstavniki kluba so hitro prepričali Klemna Cehteta v podpis pogodbe. FOTO: 24ur.com

"To so ponudbe, ki jih prejmeš enkrat v karieri. Jasno, da sem zadovoljen, a rad bi poudaril, da si tudi v prihodnje želim nositi dres slovenske izbrane vrste,“ je za 24ur.com iz Združenih arabskih Emiratov sporočil slovenski reprezentant, za katerim je izjemna sezona v francoskem prvenstvu. Pod taktirko nekdanjega slovenskega selektorja Zvonimirja Seradarušića je izjemno napredoval in s pridom izkoriščal svoje strelske sposobnosti.

Ravno zaradi tega so številni ambiciozni francoski prvoligaši pokazali izjemen interes zanj, čeprav je kazalo, da bo ostal v deželi galskih petelinov pa je bilo nekoliko drugače, ko so zanj interes pokazali predstavniki Al Shababa. Tudi pri Aix-u so 'navijali', da bi se odločil za selitev v Združene arabske Emirate, saj so krepko oplemenitili proračun.

Težava za selektorja?
Cehte priznava, da si želi tudi v prihodnje igrati za slovensko reprezentanco, a vprašanje je, kolikšne bodo birokratske prepreke za kaj takšnega. Že zadnja selitev k Al Saddu je predstavljala določeno težavo za Rokometno zvezo Slovenije, saj je bila njegova vrnitev v domovino otežena in zamudna, tako, da ga Vujović ni mogel vključiti v zaključni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo na Poljskem.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jarej
07. 08. 2015 21.20
Zakaj je ponudba nemoralna?
rambek
06. 08. 2015 21.07
+2
Vso sreco cehte. Mi imamo res kader za kolajno!!! Vujocic ni odmuh!
jejževamati
06. 08. 2015 22.20
+7
ko bo šou zorman, bombač pa tti loleki, pol bomo meli kader za kolajno ;)