Drugi športi

VIDEO in FOTO: Veterani Slovana na vrhu Evrope

Ljubljana, 17. 06. 2012 18.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J./STA/T.V./A.H.
Komentarji
0

Ljubljana je ta konec tedna gostila osmo evropsko rokometno veteransko prvenstvo, veterani Slovana pa so v kategoriji nad 35 let v finalu po streljanju sedemmetrovk premagali izbrano vrsto Rusije.

Domače rokometašice ŠD Akcija Ljubljana so v kategoriji nad 33 let osvojile drugo mesto, Nebrušeni dragulji iz Ajdovščine pa so bili na koncu tretji. Veterani Slovana so se v finalu za naslov pomerili z rusko ekipo. V rednem delu je bilo 16:16, po streljanju sedemmetrovk pa so se veselili domačini, sicer organizatorji prvenstva. Končni rezultat tekme je bil 20:18. Slovanovci so prvenstvo zaključili neporaženi. V rednem delu so premagali ekipo Studentski grad iz Srbije, Medve iz Ukrajine, Sant Quirze in Puerto Segunto iz Španije, v polfinalu pa še slovenske veteranske kolege Trimo Trebnje. Andrej Topolovec je bil razglašen za najboljšega vratarja. Slovenijo je v moški konkurenci skupno zastopalo sedem ekip. V njih so igrali številni dobro znani obrazi slovenskih rokometnih igrišč, kot so Andrej Kastelic, Roman Šavrič, Sergej Sokolov, Aleksander Lapajne, Dušan Andrejič, Karlo Špende, Borut Papež, Urban Šilc, Tomaž Novak, Topolovec in mnogi drugi. Za domačinke ŠD Akcija Ljubljana je bila v finalu premočna madžarska ekipa Angyalok. Čeprav so jih v predtekmovanju premagale z rezultatom 15:14, so v finalu klonile z rezultatom 12:17. Do finala so bile Tanja Oder, Natalija Derepasko, Tanja Polajnar, Marta Bon in druge neporažene. Poleg Angyaloka so v predtekmovanju premagale še dansko ekipo Frederiksberg, ASD Sassari 1976 iz Italije in slovenske kolegice, ekipo Žabice iz Dupelj. Nebrušenim draguljem iz Ajdovščine letos ni uspelo ubraniti naslova najboljših rokometnih veteranov v Evropi v kategoriji nad 50 let. V polfinalni tekmi so izgubili po streljanju sedemmetrovk, nato pa so v boju za tretje mesto visoko premagali ekipo RTU Riga in zmagali z rezultatom 14:7.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.