Drugi športi

FOTO: Velenjčani ostajajo neporaženi, zmago so slavili tudi na derbiju v Celju

Celje, 04. 12. 2013 20.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
4

V 14. kolu rokometnega državnega prvenstva sta se pomerili prvi moštvi na prvenstveni lestvici. Vodilno velenjsko Gorenje je v Celju premagalo drugouvrščeno ekipo Celja Pivovarne Laško z 29:30 in ostaja neporaženo v 1. SRL.

To je bil že drugi obračun velikih rokometnih rivalov v slovenskem ligaškem tekmovanju, na prvi tekmi je bilo boljše Gorenje (30:28), na tekmi v Celju pa je bil na koncu le gol razlike v njihovo korist (30:29). V prvem, rezultatsko izenačenem polčasu sta se tekmeca menjavala v vodstvu, Velenjčani pa so si prednost pred premorom zagotovili v zaključnih minutah prvega polčasa. Varovanci Ivana Vajdla so imeli ob polčasu tri gole prednosti (14:17), podobno so nadaljevali v drugem polčasu, saj so bili v rezultatski prednosti celotnih 30 minut, Celjani so se večkrat približali, tudi na gol zaostanka, a bližje ni šlo. V zaključku tekme so imeli gostje tudi štiri gole prednosti (28:24) v 55. minuti, a je bilo po dveh izključitvah velenjskih rokometašev znova le 28:27 v 58. minuti. Do konca je Gorenje zadržalo prednost in mirne živce za zmago s 30:29. Velenjčani v dosedanjem delu prvenstva tako še niso izgubili in ostajajo na vrhu lestvice. Najboljša strelca sta bila Gašper Marguč za Celjane z devetimi goli, pri Gorenju pa Staš Skube in Mario Šoštarič s po šestimi goli.

Celjani so tekmo sicer dobro začeli. Gašper Marguč je, predvsem s sedmih metrov (ob koncu tekme je imel statistiko 7:7) povedli in vodili s 6:4, potem pa so Velenjčani na krilih Senada Burića poskrbeli za štiri gole zapored in povedli. Toda domači rokometaši so se še enkrat vrnili in vodili s 13:11, prvi del tekme pa je pripadel Gorenju. Gostje so vodili že s 17:14, domači pa so, podobno kot na evropski tekmi proti Veszpremu, imeli na voljo sedemmetrovko v zadnji sekundi, toda velenjski vratar Emir Taletovič je strel Luke Žvižeja ubranil. Razlika treh golov iz prvega dela je nakazala tudi potek dogodkov v drugem. Velenjčani so vseskozi vodili, domači pa so občasno prišli le na gol zaostanka. Toda niso zmogli moči za zadnji korak, da bi naredili preobrat, tako da je ostalo le pri poskusih (17:18, 23:24). Gorenje je v 56. minuti vodilo z 28:26, domači pa so še enkrat poskrbeli za razburljivo končnico. Sebastian Skube je znižal na 28:29, toda na drugi strani je imel zadnjo besedo Marko Dujmovič ter s 30. golom Gorenja v zadnji minuti dokončno odločil zmagovalca.

Izid:
Celje Pivovarna Laško – Gorenje Velenje 29:30 (14:17)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hoilongmai
05. 12. 2013 18.50
+1
sej ne morem verjet ker koli forum berem se celjani bunite kk so sodniki slabo sodli, pa kk je gorenje igralo grobo sej nemorem verjet, a je rokomet moški šport ali ne? bravo gorenje!! celjani vi ste pa sam eni vlki prepotentneži
Pro-Gasilc
05. 12. 2013 14.34
+1
Sledil je napad Gorenja. Po prekinitvi le tega se je na poziciji za strel znašel Marko Dujmovič, ki je v preteklosti že dokazal, da je pravi mož za zaključne žoge in tudi tokrat ni bilo drugače. Brezkompromisno je trideset sekund pred koncem popeljal ose na +2 in tekma je bila odločena. Celjani so do konca še enkrat zadeli, a to je bil le lepotni poseg v končni rezultat derbija.
sepgo002
05. 12. 2013 13.49
Zadnjega je dal Marko Dujmovič, predzadnjega pa Janez Gams.
ole-ole
05. 12. 2013 10.41
+3
Zadnji gol za Gorenje je dal Janez Gams in ne Marko Dujmovič.