Drugi športi

FOTO: Valcea za uvod premočna

Ljubljana, 04. 02. 2012 19.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Rokometašice Krima Mercatorja so v 1. krogu drugega dela lige prvakinj (skupina 2) izgubile proti romunski ekipi Oltchim Valcea s 25:31 (13:16).

Slovenske rokometne prvakinje so si za začetek drugega dela ob vseh težavah s poškodbami bržčas želele malce lažjega tekmeca, ki sicer prav tako ni mogel računati na vse najboljše, a kljub vsemu velja za enega glavnih favoritov za končno zmago v tem tekmovanju. Če so tekmo domače igralke odlično začele, je bilo nadaljevanje bolj po godu gostjam, ki so ob koncu prvega dela prišle do prve zanesljive prednosti. To so nato v drugem polčasu še povečale (največja razlika je bila sedem golov) ter se veselile zmage. Pri domačih je bila z devetimi goli najučinkovitejša Gorica Ačimović, pri gostjah pa z osmimi Yeliz Özel.

Trener Krima Tone Tiselj je tekmo začel z vratarko Jeleno Grubišić, krožno napadalko Andreo Šerić, krilnima igralkama Kristino Bille-Hansen in Tamaro Mavsar ter zunanjimi igralkami Ačimovićevo, Kristino Franić in Andreo Penezić. Uvod je povsem pripadel Ačimovićevi, ki se je na mestu srednje zunanje strelsko izkazala, saj je s tremi zadetki zapored svoji ekipi priigrala vodstvo s 3:0. Toda to gostij ni zmedlo. Hitro so izenačile in v deveti minuti tudi prvič povedle, ko je za 6:5 zadela Oana Chirila s sedmih metrov.

Krim Mercator - Oltchim Valcea
Krim Mercator - Oltchim Valcea FOTO: Damjan Žibert

Tiselj je v nadaljevanju z zanj neznačilno veliko menjavami skušal poiskati igralko, ki bi presenetila gostujočo obrambo, a ob ne preveč kakovostni predstavi (obeh ekip) mu je ni uspelo najti. Niti s povratnico Barbaro Varlec Lazović, ki je dobila priložnost v 26. minuti. Gostiteljice, ki so brez posebnega uspeha veliko menjavale tudi igralna mesta, so bile še posebej nezbrane in nemočne v izdihljajih polčasa, ko so Romunkam dopustile dotlej najvišjo prednost (16:13).

Toda ta še zdaleč ni bila neulovljiva, namreč niti Romunke niso delovale zastrašujoče. Na žalost domačih navijačev pa je odmor bolje del gostjam, ki so hitro povedle za pet golov (18:13), Krim pa ni našel orožja za gibljivo obrambo Valcee in nekdanjo krimovko v gostujočih vratih Luminito Dinu.

Čeprav je Grubišićeva med domačima vratnicama svoje delo opravljala solidno, tega njene soigralke niso znale unovčiti v napadu. Valcea je tako na krilih zelo razpoložene Özelove brez posebnih težav držala tri, štiri gole razlike, in ko je Özelova v 45. minuti zadela za vodstvo s 24:19, je Tiselj posegel po novi minuti odmora.

Ta ni pomagala. Valcea je še povečala naskok (25:19), v Krimovi igri pa ni bilo zaslediti novih idej za prelisičenje agresivne romunske obrambe. Romunke so ob vstopu v zadnjih deset minut z nekaj napakami kar same Krimu ponujale priključek, a domača ekipa tega ni izkoristila. Posledice so bile logične, dokončen razpad igre domačih in prvi dve točki v tem delu tekmovanja za gostje.

Izid:
Krim Mercator – Oltchim Valcea 25:31 (13:16)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

domremy
05. 02. 2012 21.11
+0
Lumi in Lekić nazaj v Krim!
brb17
05. 02. 2012 17.13
+0
Luminito nazaj v Krim spravit pa bojo mogoče boljši rezultati ;)
unja1.m
05. 02. 2012 10.28
-3
tiselj ???????????????????