Drugi športi

FOTO: Slovenski rokometaši na prvi pripravljalni tekmi (le) remizirali z Makedonci

Krško, 04. 01. 2016 19.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska in makedonska moška rokometna reprezentanca sta se na pripravljalni tekmi v Krškem razšli z neodločenim izidom 28:28 (13:10).

Slovenska moška izbrana vrsta se je na svoji prvi pripravljalni tekmi za nastop na evropskem prvenstvu med 15. in 31. januarjem na Poljskem z Makedonijo razšla z neodločenim izidom, v tem tednu pa jo čakajo še trije preizkusi znanja. Prvega bo imela že v torek, ko se bo v Celju znova pomerila z Makedonijo (18.30), v petek in soboto pa bo dvakrat igrala s Hrvaško. Prva tekma bo v Ivanić gradu (19.00), druga pa dan kasneje v Kopru (16.30).

Slovenski in makedonski rokometaši so pred nekaj več kot letom dni v Katarju odigrali psihološko izjemno zahteven in veliko pomembnejši dvoboj od današnjega prijateljskega v Posavju, v osmini finala svetovnega prvenstva pa je naša izbrana vrsta ukanila makedonsko in se prebila do četrtfinala, kjer je nato morala priznati premoč Franciji, ki je kasneje - po tekmi z gostitelji sklepnega turnirja - tudi osvojila odličje najbolj žlahtnega leska.

Matej Gaber ...
Matej Gaber ... FOTO: Damjan Žibert
Izbranci slovenskega selektorja Veselina Vujovića so - navzlic temu, da so v dopoldanskih urah v Zrečah opravili temeljit trening - bolj ali manj vseskozi prevladovali v prvi polovici tekme. V uvodu jim ni steklo v napadu - v 13. minuti je bilo le 2:2 -, nato pa so počasi začeli lomiti odpor tekmecev. Glavni poudarek je bila igra v obrambi, z vstopom v tej sezoni izjemno vročega Deana Bombača, trenutno drugega strelca v evropski ligi prvakov (pred njim je le Danec v vrstah francoskega PSG Mikkel Hansen), pa je tudi slovenski napad začel dobivati lepšo podobo. Gostitelji so si nekajkrat priigrali štiri gole prednosti, na veliki odmor pa so odšli z vodstvom 13:10.

Slovenci so medlo odprli drugo polovico tekme, Makedonci so že v 37. minuti tekmo postavili v začetno izhodišče (15:15), šest minut kasneje pa je Vujović pri zaostanku 18:20 zahteval minuto odmora. Selektorjevi napotki so predramili njegove varovance, s tremi zaporednimi goli Gašperja Marguča so le dve minuti kasneje povišali na 21:20 in nato povedli za tri zadetke (25:22), v končnici pa zaigrali neodgovorno in ostali brez zmage.

... in David Miklavčič sta dosegla vsak po pet golov.
... in David Miklavčič sta dosegla vsak po pet golov. FOTO: Damjan Žibert

Vujović je na prvi pripravljalni tekmi odpočil nekatere svoje igralce, priložnosti za dokazovanje med njegovimi 21 kandidati za Poljsko pa na današnji tekmi v Posavju niso dobili Gorazd Škof, Miha Zarabec, Blaž Blagotinšek, Simon Razgor, Vid Kavtičnik in Sebastian Skube.

V slovenski reprezentanci sta bila najbolj učinkovita David Miklavčič in Matej Gaber, oba sta dosegla po pet golov.

Izid:

Slovenija - Makedonija 28:28 (13:10)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BOZICEKSLO
04. 01. 2016 21.36
-3