Drugi športi

FOTO: Slovenski K-1 as Štrucl treniral z MMA elito

Ljubljana, 23. 06. 2012 16.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Star slovenski pregovor, da dober glas seže v deveto vas, še kako drži. To je dokazal tudi slovenski K-1 borec Rok Štrucl, ki si je z odličnimi predstavami prislužil povabilo za sodelovanje s slovito ameriško valilnico talentov American Top Team.

Rok Štrucl je v deželi onkraj velike luže preživel en mesec, v katerem je kot sparing partner pomagal svetovnim asom mešanih borilnih veščin (MMA) pripraviti se na prihajajoče borbe. 22-letni Črnomaljec je treniral v American Top Team z zvezdniki, kot so Thiago Alves, Thiago Silva, Antonio 'Bigfoot' Silva, Mark Hunt, Hector Lombard in drugi. "Fantje se v telovadnici ne obnašajo prav nič zvezdniško in so zelo prijazni. Nekoliko poseben je morda le Hector (Lombard, op. a.), a tudi on je bil do mene zelo dober, saj mi je podaril MMA rokavice in me celo povabil k sebi, da sva si skupaj ogledala UFC (Ultimate Fighting Championship, op. a.)," je uvodoma za 24ur.com povedal Štrucl, ki se je najbolj veselil snidenja z legendo K-1 'scene' Markom Huntom: "Hunt je bil edini borec, ki sem ga zares želel spoznati, saj je en izmed mojih idolov. Gre za odličnega človeka, pravo dobričino. Že po nekaj dneh sem imel občutek, da se poznava celo življenje. Tudi njegov odnos do družine je zelo poseben. Kljub temu da je več mesecev odsoten, vsak dan s pomočjo skypa ohranja stik s svojimi otroki. Zares je neverjetna oseba."

Da gre za odličnega borca, je bilo poznavalcem borbe po pravilih K-1 znano že dalj časa, a Štrucl se je na svetovni zemljevid izstrelil šele z zmago proti Bobu Sappu, ki ga je premagal že po dobri minuti dvoboja. Da se v borbi na nogah lahko kosa z nekaterimi najboljšimi borci na svetu, je 190 centimetrov visoki in 110 kilogramov težki hrust nato dokazal še med časom, ki ga je preživel v American Top Teamu. "V borbi stoje se je z menoj lahko kosal le Thiago Silva ter seveda Hunt, ki me je nekajkrat pošteno 'šolal'. To je sicer povsem razumljivo, saj je Hunt borec, ki je v svoji karieri že osvojil K-1 Grand Prix," je svoje izkušnje v American Top Teamu opisal Štrucl, ki se je na treningih spopadel tudi z 'izzivom', imenovanim Hector Lombard: "Gre za borca, ki te tudi na treningih v vsakem trenutku želi nokavtirati. Zaradi tega so redki borci, ki želijo z njim sparirati. Mene je, ko mu ni šlo vse po načrtih, kar zrušil na tla in mi tam zadal nekaj udarcev, čeprav sva delala zgolj na borbi stoje." Lombard je sicer nekdanji prvak Bellatorja, organizacije, ki jo lahko ekskluzivno spremljate na Voyo.si.

Rok Štrucl v družbi zvezdnika organizacije UFC Thiaga Silve.
Rok Štrucl v družbi zvezdnika organizacije UFC Thiaga Silve. FOTO: osebni arhiv

Ne glede na to, da je dobil podroben vpogled v, po mnenju mnogih, najhitreje rastoči šport na svetu, Štrucl ostaja zvest K-1 in se kljub vabilom trenerjev v American Top Teamu, naj se moštvu pridruži za stalno in začne trenirati MMA, (zaenkrat) ne namerava začeti ukvarjati z mešanimi borilnimi veščinami. "Na vso silo sem moral vaditi rokoborbo, pri čemer sem si tudi lažje poškodoval koleno. Vabilom, da naj začnem trenirati MMA, sem se zgolj nasmehnil. Morda se še kdaj vrnem v ZDA, a zaenkrat zgolj kot sparing partner," je še povedal Črnomaljec, ki mu ob MMA niti ameriški stil življenja ne diši preveč: "Vse, razen kluba, v katerem sem treniral, me je razočaralo. Sama Amerika kot takšna ni nič posebnega. Če želiš zares živeti ameriške sanje, potrebuješ vsaj 1000 dolarjev na teden. Mislim, da nam v Evropi niti ne gre tako slabo." Štrucl se sicer namerava že v kratkem vrniti v ring. "O naslednji borbi se že dogovarjamo, a je zaenkrat še prezgodaj, da bi karkoli izdal," je zaključil.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

agizzz
24. 06. 2012 23.14
+3
Bravo Štruki!!!!!! Bravo!
TakeItEasy
24. 06. 2012 09.22
+3
Rok...srečno in veliko uspehov v borbah!
Bayern_
24. 06. 2012 07.54
+3
zgleda mu 30 ne 22 =)
DonMiltonFriedman
23. 06. 2012 19.08
+7
Slika s Huntom je zlata vredna :)
pohas
23. 06. 2012 17.23
+6