Drugi športi

FOTO: Pacquiao kariero končal s točkovno zmago nad Bradleyjem

Las Vegas, 10. 04. 2016 09.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Manny Pacquiao je v svojem zadnjem boksarskem obračunu v Las Vegasu v velterski kategoriji po različici WBO po točkah premagal Timothyja Bradleyja in s tem končal 21-letno kariero profesionalnega boksarja.

Obračun z Bradleyjem je bil za Filipinca prvi po lanskoletnem majskem porazu s Floydom Mayweatherjem, sodniki pa so po koncu borbe soglasno odločili, da je bil Pacquiao boljši tekmec kot Bradley. Vsi trije so dvoboj ocenili s 116:110 v korist Filipinca. To je bil še 66. obračun v karieri Pacquiaa, ki ga je Filipinec označil kot zadnjega, preden se bo popolnoma posvetil politični karieri na Filipinih, kjer ga že prihodnji mesec čakajo volitve v senat. Kljub besedam Pacquiaa, da bo to njegov zadnji obračun v karieri, pa mnogi ostajajo skeptični, da je bil to njegov zares zadnji dvoboj, saj bi ga mastni denarci lahko prepričali, da 37-letnik vendarle še malce podaljša kariero.

"Bradley je dober boksar, je šampion, je moški. Ni bilo lahko danes," je po zmagi razlagal Pacquiao. Poraženec pa je pristavil: "Manny je preprosto zelo hiter in eksploziven. Težko ga je prebrati, ima hitre reflekse. Uporabil je svoje izkušnje in sposobnosti, zato je zmagal. Tu stojim ob posebnem človeku."

Pacquiao je bil že od samega začetka bolj ofenziven nasprotnik, v sedmi rundi pa je z 'knockdownom', ki je bil posledica udarca z desnico v brado, Bradleyja spravil na tla, a se je ta uspel pobrati in nadaljevati obračun. Še več: v osmi rundi je umiril vse napade Pacquiaa, ki pa je znova udaril v deveti rundi, ko je Bradleyja vnovič poslal na tla. V zadnjih treh rundah je Filipinec, zavedajoč se velike prednosti, le še nadziral potek obračuna in ga varno pripeljal do končne zmage.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
10. 04. 2016 12.15
+6
Pacman legenda! Eden zadnjih virtuozov med boksarji ...
mišelin
10. 04. 2016 11.08
+7
paci hvala za lepe fighte in srecno
bus303
10. 04. 2016 11.05
+7
Srečno PAC MAN!