Drugi športi

FOTO: Madžarski Veszprem previsoka ovira za Celjane

Celje, 01. 12. 2012 20.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 7. krogu evropske lige prvakov (skupina B) na domačem igrišču izgubili z madžarskim Veszpremom z 19:24. To je bil za varovance Vladana Matića peti poraz v tej sezoni med evropsko elito.

V mestu ob Savinji so bili izpolnjeni vsi pogoji za vrhunsko rokometno predstavo: dvorana Zlatorog je – tudi po zaslugi množičnega obiska naših vzhodnih sosedov – pokala po šivih in spominjala na najboljše čase, na njenem parketu je bila kopica vrhunskih rokometašev, celjski igralci pa "nabrušeni" kot že dolgo ne. Izbranci domačega trenerja Vladana Matića so se po nenadejanem zmagoslavju nad branilci prvega mesta v ligi prvakov iz nemškega Kiela na vso moč trudili, da odvzamejo skalp tudi evropskim rokometnim velikanom iz Veszprema, na koncu pa so jim vendarle morali seči v roko in športno priznati poraz. Celjska ekipa bo – po dvomesečnem premoru zaradi januarskega svetovnega prvenstva v Španiji – naslednjo tekmo igrala 10. februarja prihodnje leto, ko bo gostovala pri madridskem Atleticu, nato pa jo čaka še domača tekma z romunsko Constanto in gostovanje pri švedskem Sävehofu.

Slovenska zasedba je odlično začela dvoboj, njena obramba 5-1 je povzročila silne težave visokorasli madžarski ekipi, ki v povprečju meri kar 195 cm. Z agresivnostjo jo je prisilila v napake, ki jih je domača zasedba s pridom izkoristila in po treh golih Nemanje Zelenovića ter Sebastiana Skubeta v osmi minuti povedla s 4:1. Zlatorog je bil na nogah, tudi po vložku domačega krožnega napadalca Alema Toskića in madžarskega velezvezdnika Laszla Nagyja, ki sta si v boju za žogo malce skočila v lase.

Gašper Marguč je bil prvi strelec obračuna s petimi goli.
Gašper Marguč je bil prvi strelec obračuna s petimi goli. FOTO: Aljoša Kravanja

Po "orkanskem" domačem začetku je gostujoči trener, Španec Carlos Ortega, aktiviral vsa najmočnejša orožja, med osmo in 15. minuto je Veszprem svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. Z delnim izidom 4:0 je celjska zasedba prvič na dvoboju zaostala s 4:5, kar sedemminutni strelski post pa je nato vendarle prekinil Skube. Do konca polčasa se je odvijal izenačen in negotov boj, v sami končnici prvega dela so Madžari pokazali svoje rokometne mišice, tako da so Celjani v 29. minuti zaostali z 8:11, na velik odmor pa – po golu Gašperja Marguča – odšli z zaostankom 9:11.

Veszprem je v začetku drugega polčasa izkoristil medlo celjsko igro v napadu in Celje je v 36. minuti zaostalo z 10:15. Matić je zahteval minuto odmora in skušal dvigniti igro svojih varovancev, a ti tudi v nadaljevanju niso našli protiorožja za madžarsko obrambno postavitev 6-0, občasno pa tudi 5-1. Tu in tam so jo prelisičili, v 44. minuti so se približali na dva gola zaostanka (14:16), v celoti pa ji je med celotno tekmo povzročala gromozanske preglavice. Ekipa iz Veszprema je celjski tako prizadejala še drugi poraz v tej sezoni, izgubila pa je tudi z Atleticom iz Madrida, Constanto in Kielom. Na svojem računu ima dve zmagi – Kiel in Sävehof.

V celjski ekipi je bil najučinkovitejši Marguč s petimi goli, Borut Mačkovšek je prispeval štiri zadetke. Pri Veszpremu sta bila najučinkovitejša Laszlo Nagy in Gabor Csaszar, oba sta dosegla po štiri gole.

Izid:

Celje Pivovarna Laško – Veszprem 19:24 (9:11)
Marguč 5, Mačkovšek 4; Nagy in Csaszar po 4

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

verbatim66
02. 12. 2012 11.08
+1
Nagy=baraba provokatorska...
efrefrfdeff
01. 12. 2012 22.54
+22
KLUIJUB TEMU VSSE ČESTITKE CELJANOM - BIL SE, MA TEKMI IN BO LE JERS NEVERJETNO VDUŠJE Z MAL SREČE BI LAHK TUT ZMAGAL - REZULTAT NI RAVNO REALEN - ENKRAT ZA CELJE VEDNO ZA CELJE!!!!!!!!!