Drugi športi

FOTO: Rokometašice Dinama v Stožicah vrnile Krimovkam za poraz v Rusiji

Ljubljana, 09. 11. 2014 20.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krima Mercatorja so v 4. krogu lige prvakinj v dvorani Stožice izgubile proti Dinamu iz Volgograda s 24:26. Ljubljanske rokometašice so presenetile z zmago v Volgogradu, na povratni tekmi pa so slavile ruske rokometašice.

Najboljša strelka pri domačih je bila Mirjeta Bajramoska z osmimi goli, pri gostjah jih je Ana Kočetova dosegla 12. Izbranke Marte Bon bodo naslednjo tekmo v tem tekmovanju igrale v soboto na Dunaju proti Hypu. Krimovke so proti Dinamu iz Volgograda skušale potrdilti zmago iz prejšnjega konca tedna, ko so v Rusiji zmagale s 26:25, a so bile gostje tokrat v Stožicah boljše s 24:26. Volgograjski Dinamo jim je vrnil z enako mero, oziroma celo malce večjo, saj je zmagal za dva zadetka, Krim pa le za enega. Kot poudarjajo v ljubljanskem taboru je bilo ključno to, da ni stekla igra v napadu.

Krimovke so tekmo dobro začele, po zadetku Elizabeth Omoregie v osmi minuti so povedle s 3:1, Melanie Bak je v 13. minuti povišala na 6:3, Alja Koren v 17. minuti pa že na 8:4, kar je gostje prisililo k prvi minuti odmora. Ljubljančanke so, kot je že običaj pri Marti Bon, veliko menjavale, tudi položaje, kar je sprva delovalo, kot mora, nato pa so Rusinje z delnim izidom 3:0 in dvema goloma Anite Gače znižale na 7:8. Sledilo je obdobje, ko sta ekipi zadetke dosegali v mini-serijah, kar je domače ohranjalo v rahlem vodstvu. To pa je skopnelo v 27. minuti, ko je ena najboljših igralk Dinama Ana Kočetova izenačila na 11:11 s svojim petim zadetkom na tekmi. Na glavni odmor pa so gostiteljice po zaslugi Korenove nesle zadetek prednosti.

V uvodu drugega polčasa sta ekipi v napadu delali številne napake, streljale iz neizdelanih položajev. Oba tekmeca sta grešila v podobni meri, kar je botrovalo tesnemu nadaljevanju, z rahlo prednostjo Krima. Tudi ta se je stalila, in sicer v 43. minuti, ko je izvrstna Kočetova dosegla že svoj deseti zadetek. Za nameček je nato Olga Akopian v 46. minuti poskrbela za sploh prvo vodstvo Dinama na tekmi, Darja Dmitrijeva pa je tri minute pozneje zadela za 21:19 v korist Rusinj. Te so v odločilnih trenutkih prednost povišale tudi na 25:22, in sicer slabi dve minuti pred koncem, kar je bilo dovolj za zmago v gosteh.

Krimovke so izgubile proti ruskemu Dinamu.
Krimovke so izgubile proti ruskemu Dinamu. FOTO: Miro Majcen

Izid:
Krim Mercator - Dinamo Volgograd 24:26 (13:12)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.