Drugi športi

FOTO in VIDEO: Kavčič poražen v prvem dvoboju, Rola izenačil!

Portorož, 04. 04. 2014 12.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J./T.Š./STA
Komentarji
3

Po prvem dnevu dvoboja drugega kroga Davisovega pokala med Slovenijo in Izraelom v Portorožu je rezultat izenačen na 1:1. Točko Sloveniji je priboril Blaž Rola, ki je premagal 69. tenisača na svetu Dudija Selo s 3:0 v nizih, Blaža Kavčiča pa je po petih nizih ugnal Amir Weintraub.

Slovenija tako ostaja v igri za napredovanje v kvalifikacije za svetovno skupino Davisovega pokala, vendar pa je vrednost njenih delnic kljub osvojeni točko precej padla. Štiri ure trajajoči dvoboj je vzel davek pri prvopostavljenemu slovenskemu igralcu Blažu Kavčiču. Noga, ki ga je operiral pred tremi tedni, ga je po dvoboju tako bolela, da ni mogel stopiti nanjo. V bolečinah je zbranim novinarjem povedal: "Tri nize sem še zdržal, nato pa je bilo vedno huje. V zadnjem sem komaj hodil in le adrenalin me je držal po koncu. Glede na trenutno stanje ni realno, da bi v nedeljo spet zaigral," je dejal Ljubljančan. Kavčiču so pred tremi tedni odstranili živec v stopalu. Čeprav so mu zdravniki svetovali mirovanje, je on treniral in se pripravljal na nastop v slovenskem dresu. Poraz - sicer prvi v Davisovem pokalu po šestih zaporednih zmagah oziroma enemu letu - ga je zato močno prizadel. "Boli me predvsem to, kako sem izgubil. Imel sem priložnosti, vendar jih nisem mogel izkoristiti, saj sem zaradi bolečine igral pod svojimi zmožnostmi," je dodal Kavčič.

Blaž Rola
Blaž Rola FOTO: Miro Majcen

Je pa zato nad pričakovanji nastopil Blaž Rola. Zanj je bil to prvi resni test v reprezentanci in to potem, ko je Slovenija pred polnimi tribunami in ob glasni podpori publike zaostajala 0:1. Nalogo je opravil brezhibno. Po dveh urah in pol igre je dosegel eno najodmevnejših zmag v karieri, premagal je nekoč že 29. igralca na svetu, Dudija Selo, ki je prav danes praznoval 29. rojstni dan. Tako kot Kavčič je imel tudi 23-letni Ptujčan bučno podporo s tribun. Navijačem se po zmagi ni pozabil zahvaliti, ključ do uspeha pa je videl v svoji odlični formi oziroma igri. "Ko uspem združiti svoji najmočnejši orožji, se pravi začetni udarec in forehand, lahko dosegam velike zmage," je dejal Rola.

V soboto ob 14. uri je na igrišču številka devet Marine Portorož na sporedu igra parov, v kateri so Izraelci nesporni favoriti. Nastopila bosta Jonathan Erlich - v soboto bo praznoval rojstni dan - in Andy Ram, Slovenijo pa bosta zastopala Blaž Rola in Grega Žemlja.

Izid, Davisov pokal, 1. evroafriška skupina, 2. krog:
Portorož: Slovenija - Izrael 1:1
Blaž Kavčič - Amir Weintraub 6:4, 5:7, 3:6, 6:3, 4:6
Blaž Rola - Dudi Sela 6:3, 6:4, 6:4

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

inloveincr
04. 04. 2014 18.43
+8
dajte še gor kakšno sliko Role, prosim, z vsem spoštovanjem do Kavčiča in njegovih uspehov ter ogromno slikovnega materiala ob njegovih dvobojh, bi bilo prijetno videt tud Rolo v akciji
xyz1962
04. 04. 2014 16.23
-15
Naj si najde kaksno delo. Ce lahko igralci taksnega kova zivijo od tenisa, potem verjetno krize ne bo nikoli konec. Taksnih povprecnezev je vec kot upokojencev, njihove pokojnine pa so mnogo visje.
DravaPtujFTW
04. 04. 2014 15.33
+6
ajde Rola gremo majster