Drugi športi

FOTO: Krimovke do prve evropske zmage v sezoni

Ljubljana, 14. 10. 2017 15.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Rokometašice Krim Mercatorja so v drugem krogu Lige prvakinj na Kodeljevem premagale danski Nykoebing 27:26. To je prva zmaga Ljubljančank v tej sezoni elitnega rokometnega klubskega tekmovanja.

Alja Koren je dosegla dva gola.
Alja Koren je dosegla dva gola. FOTO: Aljoša Kravanja
Slovenske prvakinje so tekmo začele dobro. Ubranile so prvi napad Nykoebinga, Polona Barič je ukradla žogo, Jelena Despotović je zaključila. Sledilo je nekaj zapravljenih napadov, nato pa so Krimovke le zaigrale bolj zbrano, kar se je poznalo na rezultatu - priigrale so si tri gole prednosti, ki so jih držale do zaključka prvega polčasa. Takrat so se Ljubljančankam malo zatresle roke, Danke so izkoristile nekaj svojih priložnosti - najbolj je bila razpoložena Kristina Kristiansen, ki je dala v prvem polčasu pet golov - in zaostanek se je stopil. Rezultat prvega polčasa je devet sekund pred zvokom sirene postavila Laerke Pedersen Nolsoe. Odlično so začele domače igralke drugi polčas. Prvi gol je dosegla Aneja Beganović, sledila ji je Tjaša Stanko, na drugi strani igrišča pa je nekaj obramb nanizala Amra Pandžić. Ko je v 37. minuti zadela Lamprini Tsakalou za 20:16, je danska klop vzela minuto odmora. Po njem so gostje prišle do dveh golov, a je nato obrambe naprej zbirala Pandžićeva, ki je v prvih desetih minutah drugega polčasa zbrala šest obramb.

Uroš Bregar
Uroš Bregar FOTO: Miro Majcen

Nykoebing je za dva ali tri gole zaostajal do sredine drugega polčasa, ko je v 47. minuti zadela Sarah Iversen pa je minuto odmora vzel tudi Uroš Bregar. V 51. minuti je Iversenova zadela za 23:23, Mie Soerensen je zatem ubranila drugi zaporedni strel Ljubljančank, Ayaka Ikehara pa je v 52. minuti zadela za prvo vodstvo Nykoebinga na tekmi. Domače so vrnile z dvema goloma, a za kakšen gol prednosti več napravile nekaj napak. V 57. minuti so izsilile izključitev, Stankova je s sedmih metrov zadela za 26:26. Tsakaloujeva je zatem srečno prišla do žoge in jo zabila za vodstvo. Miša Marinček je najprej ubranila prvi danski napad, potem še drugega in slavje na Kodeljevem se je lahko začelo.

Izjavi:
Uroš Bregar, trener Krim Mercatorja: "V napadu imamo veliko, veliko problemov. Nismo takšni, kot bi morali biti. V obrambi smo vedeli, da moramo igrati agresivno, se moramo boriti, priti v prekršek. Probleme smo imeli z menjavo, ker igrajo res hitro. Nismo si mogli privoščiti rotacij. Res je, da smo se na koncu trudili in se borili ter imeli veliko športne sreče. Če je ne izzoveš, je ne moreš dobiti. Vratarki sta bili v drugem polčasu super in z nekaj trilerja smo tekmo pripeljali do konca."

Tjaša Stanko, rokometašica Krim Mercatorja: "Sem zadovoljna z debijem in zmago. Točke so ostale doma. Tekma je bila napeta, dobra za gledalce, malo manj dobra za naše živce, ampak pomembno je, da smo iztržile dve točki."

Izid:
Krim Mercator
- Nykoebing 27:26 (15:15)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mariborviola
14. 10. 2017 18.29
+4