Drugi športi

FOTO: Brazilci premočni za slovenske odbojkarje

Ljubljana, 09. 09. 2015 21.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
1

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je izgubila prvo pripravljalno tekmo za evropsko prvenstvo. Na spektaklu, ki si ga je v dvorani Stožice ogledalo 5000 gledalcev, jih je s 3:1 premagala svetovna velesila Brazilija.

Trikratni svetovni in dvakratni olimpijski prvaki so bili boljši tekmec, a Slovencev niso nadigrali, kot so zaradi ugleda reprezentanc nekateri pričakovali. Prvi niz je šel celo v roke precej nižjih Slovencev, ki so tekmo začeli v standardni postavi, z igralci, ki so nosili največje breme pri skupni zmagi v evropski ligi. V ekipo se je tudi vrnil Danijel Koncilja, Dolenjec ima tudi veliko zaslug, da je njegova ekipa dobila prvi niz. Po zaostanku 17:20 mu je uspelo nekaj odličnih servisov, ko pa ga je posnemal Mitja Gasparini, se je rezultat obrnil v slovensko korist. Niz je z asom končal Dejan Vinčić.

V prvem nizu sta obe ekipi storili kar precej nenavadnih napak, kar pa za pripravljalno obdobje ni nič čudnega in zaskrbljujočega. Toda v nadaljevanju so Brazilci število napak zmanjšali, Slovenci pa še povečali, predvsem je škripalo v napadu. Posledica tega je bila, da so niz gosti gladko dobili.

Kazalo je, da bodo gladko dobili tudi tretjega, a Slovenci so se zbrali, po začetnem zaostanku povedli z 11:10, izenačeno je bilo še na 16. točki, nato pa gostujoči zvezdniki uveljavili kakovostno premoč in prišli do vodstva z 2:1. V četrtem je v slovenski vrsti na mestu organizatorja igre Vinčića zamenjal Gregor Ropret (poleg njega je od igralcev s klopi priložnost za igro dobil le še Alen Šket), a to ni pomagalo, da bi gostitelji lahko zaustavili nalet tekmecev, ki so prišli do pričakovane zmage.

Brazilija je bila močnejša od Slovenije.
Brazilija je bila močnejša od Slovenije. FOTO: Damjan Žibert


 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CFC1
10. 09. 2015 01.50
+21
Gledav tekmo in lahko samo rečem svaka čast našim, resnično smo lahko ponosni, da se tudi v odbojki približujemo širšemu svetovnemu vrhu! Gledal sem teko, igra naših ni bila slaba, je pa res, da so Brazilci kaznovali skoraj vsako napako in pač pokazali kakovostno razliko. 3:1 izgubiti proti top 3 do top 5 (med kandidati za naslov) reprezentanci. Res me veseli naš dvik kvalitet v odbojki v zadnjih letih, kjer smo resničnio zelo napredovali. Lahko smo ponosni, da živimo v državi, ki ima sicer dobra dva miljona ljudi, a ima toliko dobrih špoertnikov, kot jih nima veliko držav (na večjih področjih), ki štejejo po več deset milijonov ljudi! Še enkrat čerstitke našim za srčnost, borbenost in kar tako naprej!