Drugi športi

Norvežanke za finale svetovnega prvenstva potrebovale podaljšek, Nizozemke zlahka

Herning, 18. 12. 2015 22.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V finale svetovnega prvenstva v rokometu sta se uvrstile reprezentanci Nizozemske in Norveške. Slednje so v polfinalu po dramatičnem dvoboju ugnale reprezentanco Romunije (35:33), medtem ko so Nizozemke v prvem polfinalnem obračunu v Herningu na Danskem visoko premagale zasedbo Poljske (30:25).

Norvežanke so se zmage nad Romunijo veselile po podaljšku.
Norvežanke so se zmage nad Romunijo veselile po podaljšku. FOTO: Reuters
Pri Norvežankah, ki so si zmago zagotovile šele po podaljšku, so s šestimi zadetki blestele Stine Bredal Oftedal, Nora Mork in Veronica Kristiansen. Skandinavke so bile večji del prvega polčasa boljše nasprotnice, a so se Romunke z dobrim začetkom drugega uspele vrniti in ujele priključek, na koncu pa so imele celo priložnost za zmago po rednem delu, a se je ta končal neodločeno (27:27). Sledila sta podaljška dvakrat po pet minut, v katerem so z 8:6 bilje boljše Norvežanke.

Nizozemke dvome o zmagovalkah razrešile že v prvem polčasu
V prvem polfinalnem obračunu je nizozemska rokometna reprezentanca premagala Poljsko s 30:25 (15:8). Nizozemke so vse dvome o zmagi razrešile v prvem polčasu, ko so se dobesedno poigrale s Poljakinjami in si priigrale velikansko prednost sedmih golov. V drugi polovici tekme lepe zaloge v zadetkih niso zapravile, brez najmanjših stresov so slavile in se prvič v svoji zgodovini uvrstile v veliki finale svetovnega prvenstva.

Nizozemske rokometašice so se takole razveselile uvrstitve v finale.
Nizozemske rokometašice so se takole razveselile uvrstitve v finale. FOTO: Reuters

V zmagoviti reprezentanci sta Yvette Broch in Cornelia Groot dosegli po pet golov, vratarka Tess Wester pa je zbrala 12 obramb. V poljski izbrani vrsti je bila najbolj učinkovita Karolina Kudlacz-Gloc s petimi zadetki, vratarka Weronika Gawlik je zaustavila 11 strelov.

Izidi, polfinale:
Nizozemska - Poljska 30:25 (15:8)
Norveška - Romunija 35:33* (27:27, 17:14)
*po podaljšku

za razvrstitev od 5. do 8. mesta:
Francija - Rusija 31:25 (15:8)
Danska - Črna gora 28:20 (15:11)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.