Drugi športi

VIDEO: Finale Konjuh-Davis na klasiki ASB, Raonić ustavil povratek Nadala, Muguruza predala

Brisbane, Auckland, 06. 01. 2017 10.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

V Avstraliji je na teniških igriščih še naprej pestro. V polfinale turnirja v Brisbanu sta se prebila Švicar Stanislas Wawrinka in Japonec Kei Nišikori, medtem ko je morala osvajalka Roland Garrosa Španka Garbine Muguruza predati polfinalni dvoboj s Francozinjo Alize Cornet. V Hopmanovem pokalu zmaga Nemčije nad Veliko Britanijo.

Več videovsebin
  • Stanislas Wawrinka in Kei Nišikori v polfinale turnirja v Brisbanu
    01:53
    Stanislas Wawrinka in Kei Nišikori v polfinale turnirja v Brisbanu
  • Grigor Dimitrov in Miloš Raonić druga polfinalista turnirja v Brisbanu
    02:59
    Grigor Dimitrov in Miloš Raonić druga polfinalista turnirja v Brisbanu

Drugi nosilec Stanislas Wawrinka se je prebil v polfinale turnirja Brisbane International v Avstraliji z zmago nad Kylom Edmundom v treh nizih. Trikratni osvajalec velikih slamov ni imel lahkega dela na šele drugim obračunom z 21-letnim talentom iz Velike Britanije, ki je dobil prvi niz v podaljšani 13. igri (7:2), 51. igralec sveta pa nato ni imel odgovora na boljšo igro Švicarja, ki je tekmo v svoj prid obrnil z dvakrat po 6:4. Wawrinko ob svojem prvem nastopu v Brisbanu zdaj čaka Japonec Kei Nišikori, ki je v svojem četrtfinalnem paru odpravil nepostavljenega domačina Jordana Thompsona s 6:1 in 6:1.

Bolgar Grigor Dimitrov se je v polfinale uvrstil v treh nizih in na koncu je sedmi nosilec proti Avstrijcu Dominicu Thiemu slavil s 6:3, 4:6 in 6:3. Po izgubljenem prvem nizu je Thiem odgovoril svojemu nasprotniku, ki pa je v tretjem nizu z "breakom" povedel s 3:2. A Thiem se ni dal, imel dve priložnosti za odvzem začetnega udarca Bolgaru v naslednji igri, a mu ni uspelo, Dimitrov pa je obračun nato mirno pripeljal do konca. V polfinalu ga zdaj čaka Kanadčan Miloš Raonić, ki je preživel prvi izgubljeni niz proti španskemu šampionu Rafaelu Nadalu in na koncu slavil s 4:6, 6:3 in 6:4. Španec se je zmagovito vrnil na teniška igrišča z zmago v Abu Dabiju, a tokrat ni našel odgovora na izvrsten začetni udarec Kanadčana srbsko-črnogorskih korenin.

Osvajalka OP Francije Španka Garbine Muguruza je morala zaradi nove poškodbe, tokrat gre za stegensko mišico, predati polfinale s Francozinjo Alize Cornet. Ob zaostanku z 1:4 v prvem nizu je bilo vsega hitro konec, Cornetovo pa zdaj čaka ali češka finalistka US Opna Karolina Pliškova ali šesta nosilka Ukrajinka Elina Svitolina, ki je v četrtfinalu opravila s prvo nosilko Nemko Angelique Kerber.

Stan "The Man" Wawrinka.
Stan "The Man" Wawrinka. FOTO: AP

Nemčija je v Hopmanovem pokalu ugnala Veliko Britanijo (2:1), obe ekipi pa sta se na šesti dan turnirja v Perthu poslovili od nadaljnjega tekmovanja. Po tem, ko je Alexander Zverev ugnal švicarskega zvezdnika Rogerja Federerja, je bil Nemec spet prvi lopar svoje države z zmago nad Danom Evansom. Zverev, ki najbrž igra sezono kariere, je nasprotniku nemudoma vzel začetni udarec in precej rutinsko slavil s 6:4 in 6:3. Že prej je Heather Watson slavila v napetem obračunu z Andreo Petković, potem ko je po zmagi s 6:2 v prvem nizu že močno zaostajala v drugem, a se nato vrnila za izjemno zmago s 7:6 (3). Odločali so mešani pari, v katerih sta Zverev in Petkovićeva prvi niz dobila s 4:2, nato pa zmag potrdila z identičnim rezultatom v drugem nizu.

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik se je na teniškem turnirju v Brisbanu v paru z Američanko Abigall Spears prebila do polfinala. Tam sta bili za slovensko-ameriško zasedbo usodni Rusinji Jelena Vesnina in Jekaterina Makarova, ki sta po dobri uri slavili s 6:1 in 6:3. Američanka Lauren Davis in Hrvatica Ana Konjuh sta finalistki ženskega teniškega turnirja v novozelandskem Aucklandu. V polfinalu je 23-letna Davisova ugnala Latvijko Jeleno Ostapenko, ki je dvoboj v tretjem nizu pri izidu 6:4, 4:6 in 1:4 predala, 19-letna Konjuhova pa je v treh nizih s 6:3, 4:6 in 6:3 premagala Nemko Julio Görges. Davisova svojo prvo zmago na turnirjih WTA še čaka, štiri leta mlajša Konjuhova pa se bo borila za drugi zmagovalni pokal v karieri.

Izidi:

Auckland, WTA

- polfinale:
Lauren Davis (ZDA) ‒ Jelena Ostapenko (Lat/7) 4:6, 6:4, 4:1 b.b.;
Ana Konjuh (Hrv/8) ‒ Julia Goerges (Nem) 6:3, 4:6, 6:3;

Brisbane, ATP

- četrtfinale:
Miloš Raonić (Kan/1) ‒ Rafael Nadal (Špa/5) 4:6, 6:3, 6:4;
Grigor Dimitrov (Bol) ‒ Dominic Thiem (Avt/4) 6:3, 4:6, 6:3;
Kei Nishikori (Jap/3) ‒ Jordan Thompson (Avs) 6:1, 6:1;
Stan Wawrinka (Švi/2) ‒ Kyle Edmund (VB) 6:7 (2), 6:4, 6:4;

Brisbane, WTA

- polfinale (dvojice):
Jelena Vesnina/Jekaterina Makarova (Rus) ‒ Abigall Spears/Katerina Srebotnik (ZDA/Slo) 6:1, 6:3.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.