Drugi športi

FFC šampion Petje ostaja previden: Če želiš nasprotnika nokavtirati, jih ponavadi 'fašeš'

Ljubljana, 12. 11. 2014 17.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za slovenskim borcem Samom Petjetom je izjemna serija odličnih nastopov, ki jih je kronal z osvojitvijo naslova prvaka organizacije FFC. Kljub temu Belokranjec ne počiva, do konca leta ga namreč čakata še dve težki borbi.

Sama Petjeta čaka nov nastop za organizacijo FFC.
Sama Petjeta čaka nov nastop za organizacijo FFC. FOTO: Ivana Kaurloto

Samo Petje se bo leta 2014 zagotovo spominjal za celo življenje. Letos je namreč najprej na Japonskem nokavtiral slovitega Hinato Watanabeja, nato pa še v Ljubljani v prvi rundi 'položil' odličnega Hrvata Tea Mikelića in si prislužil šampionski pas FFC. 22-letnega borca iz Metlike uspeh ni ponesel, slavje ni trajalo dolgo in hitro se je vrnil v ustaljeni ritem napornih treningov. "Vedel sem, da me bo čakalo slavje. To me ni zmedlo. Že tri dni po borbi sem spet začel trenirati," je v uvodu za 24ur.com povedal Petje, ki ga prihodnji teden v Poreču čaka nov nastop za organizacijo FFC. Njegov nasprotnik bo slovaški šampion v tajskem boksu in eden izmed najbolj talentiranih slovaških borcev po pravilih K-1 Milan Paleš. "Po stilu sva si zelo podobna. Oba izhajava iz tajskega boksa. Jaz imam v K-1 nekaj prednost, saj imam s temi borbami več izkušenj in te izkušnje želim unovčiti," je pred prihajajočo borbo povedal belokranjski 'bombarder'.

Kljub temu, da nastopa v kategoriji do 70 kilogramov, se je Petje izkazal s številnimi spektakularnimi nokavti. Pred nesrečnim porazom z Italijanom Sarom Prestijem jih je celo nanizal sedem zapored. "Nikoli se ne obremenjujem z izidom. Zmeraj sem dobro pripravljen, vem, da borba traja tri krat po tri minute in morda še dodatno rundo. Potrebno je bili maksimalno pripravljen. Če stopiš v ring z namenom, da bi nokavtiral nasprotnika, jih ponavadi 'fašeš'. V borbah, kjer si želiš nokavt, težje prideš do njega. Pred dvobojem za šampionski pas, sem pričakoval najtežjo borbo v karieri. Osredotočil sem se nase in nokavt je prišel sam, tako kot je prišlo tistih sedem zaporednih," pravi Petje.

Čeprav se koledarsko leto počasi izteka, ima Belokranjec do konca decembra dogovorjeni še dve borbi. Po dvoboju s Palešom v Poreču, se bo še enkrat vrnil na Japonsko, kjer je s tem, ko je nokavtiral slovitega Hinato, postal prava senzacija. Tokrat se bo pomeril z Jaširom Kidom. To bo obračun na naziv prvega izzivalca, kar pomeni, da bi si Petje, v primeru zmage, zagotovil priložnost, da se bori za naslov prvaka organizacije RISE.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

alpheca 1
13. 11. 2014 06.48
+4