Drugi športi

Ferrer slavil v Aucklandu, Vesnina v Hobartu

Auckland, 12. 01. 2013 09.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španec David Ferrer je zmagovalec turnirja serije ATP v novozelandskem Aucklandu. Prvi nosilec turnirja je v finalu v dveh nizih s 7:6 (5), 6:1 premagal drugega nosilca Nemca Philippa Kohlschreiberja.

David Ferrer se je tako razveselil že svoje četrte zmage v Aucklandu.
David Ferrer se je tako razveselil že svoje četrte zmage v Aucklandu. FOTO: Reuters
David Ferrer se je veselil že četrte krone v Aucklandu. "Čudovito je, da sem tukaj zmagal že četrtič. Zdaj lahko rečem, da je to moj najljubši turnir," je bil vesel Španec, ki bo na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu četrti nosilec in bo v prvem krogu igral z Belgijcem Olivierjem Rochusom.

Ruska teniška igralka Jelena Vesnina, 68. igralka na svetovni lestvici, je osvojila turnir serije WTA v avstralskem Hobartu. Vesnina je v finalu turnirja z nagradnim skladom 235.000 ameriških dolarjev premagala deveto nosilko Nemko Mono Barthel (32. igralka na teniški lestvici WTA) s 6:3, 6:4 za prvo turnirsko zmago v karieri.

Izida:
- finale Auckland:
David Ferrer (Špa/1) – Philipp Kohlschreiber (Nem/2) 7:6 (5), 6:1

- finale Hobart:
Jelena Vesnina (Rus) – Mona Barthel (Nem/9) 6:3, 6:4

Lleyton Hewitt je zmago slavil s hčerkama Mio in Avo ter sinom Cruzom.
Lleyton Hewitt je zmago slavil s hčerkama Mio in Avo ter sinom Cruzom. FOTO: Reuters

Hewittu ekshibicijski turnir v Melbournu

Avstralec Lleyton Hewitt je zmagal na tradicionalnem ekshibicijskem teniškem turnirju v Melbournu, na katerem je nastopilo osem povabljenih igralcev. V finalu turnirja je ugnal Argentinca Juana Martina Del Potra s 6:1 in 6:4. V dvoboju za tretje mesto je Čeh Tomaš Berdych premagal Ciprčana Marcosa Baghdatisa s 6:3 in 6:2.

Enaintridesetletni Hewitt je na turnirju, ki velja za uverturo v prvi turnir za grand slam v sezoni, prikazal izjemne predstave in v finalu slavil po le 66 minutah igre. Njegov tenis je spominjal na čase pred več kot desetletjem, ko je z 20 leti kot najmlajši v zgodovini postal prvi igralec sveta ter osvojil tudi odprto prvenstvo ZDA in Wimbledon. S tem je dokazal, da je dobro pripravljen na odprto prvenstvo Avstralije, na katerem se bo v prvem krogu pomeril z osmim nosilcem Jankom Tipsarevićem iz Srbije.

Izida:
- finale:
Lleyton Hewitt (Avs) – Juan Martin Del Potro (Arg) 6:1, 6:4

- za tretje mesto:
Tomaš Berdych (Češ) – Marcos Baghdatis (Cip) 6:3, 6:2

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kun_Aguero
13. 01. 2013 12.00
Zdej bo prehitel nadala na lestvici ATP