Drugi športi

Federer se po Riu 2016, kjer lovi dosežka Agassija in Nadala, še ne misli upokojiti

New Delhi, 15. 12. 2015 13.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Roger Federer se nima namena upokojiti po olimpijskih igrah v Riu de Janieru 2016, je sedmi sili zaupal 34-letni Švicar, ki je svoji karieri teniškega igralca osvojil praktično vse, kar se da osvojiti, manjka mu le zlato z olimpijskih iger v posamečni konkurenci.

Federer, ki kljub 34 letom kaže vrhunski tenis, še ne načrtuje upokojitve.
Federer, ki kljub 34 letom kaže vrhunski tenis, še ne načrtuje upokojitve. FOTO: Reuters

Z zmago na olimpijskih igrah v Riu prihodnje leto bi se pridružil Andreju Agassiju in Rafaelu Nadalu, ki jima je kot edinima uspelo osvojiti OP Avstralije, OP Francije, OP ZDA, Davisov pokal in zlato v posamični konkurenci na OI. Roger Federer ima sicer zlato medaljo iz OI, ko je v Pekingu s Stanom Wawrinko osvojil naslov v moških dvojicah, v posamični konkurenci pa je v Londonu 2012 osvojil srebrno kolajno, potem ko je v finalu moral priznati premoč domačinu Andyju Murrayu. Med olimpijskimi igrami bo Federer dopolnil že 35 let, a Švicar vztraja da še ne načrtuje upokojitve. "Načrtoval sem celotno sezono 2016, igral bom tudi po olimpijskih igrah. Nimam še nobenih načrtov za upokojitev. Točnega datuma še nimam, čeprav bi to verjetno z organizacijskega vidika zagotovo bilo lažje za vse,'' besede Švicarja navajajo pri BBC-ju.

Federer se veseli dela z Ljubičićem.
Federer se veseli dela z Ljubičićem. FOTO: Reuters

Federer je spregovoril tudi o novem trenerju v svojem štabu, potem ko je pred kratkim postalo jasno, da mu bo z roba igrišča svetoval nekdanji hrvaški teniški igralec Ivan Ljubičić. "To je prvič, da je v moji ekipi nekdo, ki je igral na 'touru' proti igralcem, s katerimi sem se pomeril tudi sam. Prejšnji trenerji so bili igralci iz neke druge generacije," je po ekshibicijskem turnirju v New Delhiju povedal Roger Federer in dodal: "Mislim, da Ivan lahko prinese nekaj vznemirjenja v ekipo, vključujoč motivacijo.''

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.