Drugi športi

Federer prek Del Potra do osme lovorike v domačem Baslu, Pouille slavil na Dunaju

Basel, Dunaj, 29. 10. 2017 18.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Švicarski teniški as Roger Federer je še osmič v karieri osvojil domači turnir v Baslu. Prvi nosilec je v svojem 13. finalu s 6:7 (5,), 6:4 in 6:3 premagal četrtega nosilca, Argentinca Juana Martina Del Potra, ki je bil na tem turnirju najboljši leta 2012 in 2013, ko je v finalu ugnal prav Švicarja. Turnir na Dunaju Lucasu Pouilleju.

Federer je še osmič dvignil lovoriko v domačem Baslu.
Federer je še osmič dvignil lovoriko v domačem Baslu. FOTO: AP

Za Rogerja Federerja, ki ima še vedno možnosti, da ob koncu sezone spet postane številka ena svetovnega tenisa, je to 95. turnirska zmaga v karieri, z njo se je otresel Ivan Lendla, s katerim sta si po številu turnirskih zmag do zdaj delila drugo mesto (pred njim je s 109 zmagami le še Američan Jimmy Connors) in sedma letošnja. Po odprtem prvenstvu ZDA, kjer je Del Potro Švicarja izločil v četrtfinalu, je za Federerja to druga zaporedna zmaga na Argentincem, 14. oktobra ga je premagal tudi v finalu turnirja v Šanghaju. Skupno je v medsebojnih dvobojih izid 17:6 v korist Švicarja.

"Pozna se, da sem že nekoliko utrujen. Za mano je izredno uspešen mesec, v katerem sem na vsakem turnirju prišel do konca. Pravega časa za počitek nisem imel, toda dosežki mi dajejo motivacijo za delo. Proti Rogerju lahko le stoodstoten upaš na uspeh," je po porazu dejal Del Potro, ki je imel nekaj priložnosti, da bi dvoboj obrnil v drugo smer, a Federer je tudi v finalu pokazal svojo psihično moč in bil najboljši, ko je bilo to najbolj potrebno.

Pouille v francoskem finalu slavil na Dunaju
Francoskemu teniškemu igralcu Lucasu Pouilleju je na teniškem turnirju na Dunaju uspelo, kar ni še nikomur v tej sezoni. Francoz, 25. igralec sveta, je namreč v finalu po 71 minutah igre premagal rojaka Jo-Wilfrieda Tsongaja s 6:1 in 6:4, osvojil tretji turnir v sezoni, edini ima naslove na treh podlagah.

Pred tem je 23-letni Francoz v Budimpešti zmagal na pesku in Stuttgartu na travi. Tsongaja, ki bo njegov soigralec v finalu Davisovega pokala proti Belgiji, je v tretjem medsebojnem obračunu premagal prvič, se mu oddolžil za poraz v finalu Marseilla, osvojil pa je svoj četrti turnir v karieri. "Presenečen sem nad svojo igro in tudi gladko zmago v finalu. Tsongaja, velikega borca, premagati v dveh nizih, brez tiebreaka, ni lahka naloga. Imel sem čisto glavo, niti enkrat nisem pomislil, kaj se je dogajalo v Marseillu," je po zmagi dejal Pouille, ki je rojaku odvzel tri začetne udarce, ubranil pa obe žogi za "break" tekmeca.

Na Dunaju - letos je imel turnir 2.621.850 evrov nagradnega sklada, so gledalci prvič videl povsem francoski finale, Tsonga, 15. igralec sveta, je v njem nastopil tretjič. Leta 2011 je premagal Argentinca Juana Marina Del Potra, lani pa izgubil proti Britancu Andyju Murrayju.

ATP Basel, finale:
Roger Federer (Švi/1) - Juan Martin Del Potro (Arg/4) 6:7 (5), 6:4, 6:3

ATP Dunaj, finale:
Lucas Pouille (Fra) - Jo-Wilfried Tsonga (Fra/8) 6:1, 6:4

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mf1988
29. 10. 2017 20.36
-1
Joj ste popravili ja zadnji cas a ne.otroci 24 ur
Mf1988
29. 10. 2017 18.54
+0
Tsonga slavil na dunaju.pa kaj vi pisete.jao ej.najslabsi portal za novice.
fihner
29. 10. 2017 18.53
+0
Bravo Federer, kako je tebe užitek gledati...