Drugi športi

Federer Murrayja postavlja v vlogo prvega favorita

London, 24. 06. 2013 11.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Wimbledon bo v naslednjih dneh znova teniška meka, najboljše tenisačice in tenisači se bodo merili na tretjem turnirju za grand slam v letošnji sezoni. Aktualni prvak Federer veliko možnosti za naslov pripisuje Murrayju, Đoković pa je priznal, da bi se rad pomeril s Samprasom.

V Wimbledonu se na igriščih All England Cluba začenja tretji teniški turnir za grand slam v sezoni, v krogu favoritov za naslov v moški konkurenci pa največkrat omenjajo četverico igralcev: Rafaela Nadala, Novaka Đokovića in lanskoletna finalista Andyja Murrayja ter Rogerja Federerja. Švicar je lani osvojil lovoriko, že sedmo wimbledonsko v svoji bogati karieri, tokrat pa strokovnjaki več možnosti za zmago napovedujejo Srbu Đokoviću in domačemu adutu Murrayju. To je potrdil tudi Federer: "Murrayju je trava nekako najbolj pisana na kožo. Tudi ostali so dobri na travi, tako Rafa in Novak, vendar je zame Andy v manjši prednosti pred ostalimi."

Na vprašanje, s katerim igralcem iz preteklosti bi se najraje pomeril, pa je Đoković za Reuters dejal: "S Petom Samprasom, ker je bil moj vzornik in igralec, ki ga sem ga pozorno spremljal. Nikoli nisem imel priložnosti, da bi zaigral z njim, in rad bi se pomeril z njim v Wimbledonu." O razpletu tega dvoboja pa je Srb dejal: "On bi bil favorit, ker je pogosto zmagoval na tem turnirju. Vendar bi se rad pomeril z njim na vseh štirih turnirjih za grand slam, to bi bilo zanimivo videti." Kar zadeva turnirja v Wimbledonu prihodnje leto, so organizatorji sporočili, da bo od leta 2015 na sporedu teden pozneje kot zdaj, tako da bodo igralci in igralke imeli teden dni več čas za pripravo na travnato podlago po peščenem OP Francije v Roland Garrosu.

Andy Murray
Andy Murray FOTO: Reuters
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

davidd9
25. 06. 2013 08.57
+6
Murraya bi lahko v 3. krogu prvi resno ogrožil Nicolas Mahut, zmagovalec hertogenboscha, ki se odlično znajde na travi.
Iniesta
24. 06. 2013 15.47
+3
Samo murray da ne zmaga ...
MesOjediPinGvin
24. 06. 2013 13.08
-1
Privoščim Murrayu, čeprav navijam za Fedexa. Ga je lani Roger premagal v finalu, Andy pa se mu je na nek način oddolžil na OI. Bi raje videl. da bi bilo obratno.
Kyrgg
24. 06. 2013 12.52
-6
kako bi privošču murrayu..
Hreto
24. 06. 2013 11.54
-14
Po tretji grand slam naslov v Wimbledonu in trinajstega skupno! VAMOS RAFA!!!
PlavaMotorola
24. 06. 2013 11.46
+0
<3 NOLE NOLE, SVI GA VOLE <3