Drugi športi

Federer: Ali si Nole zasluži, da je tam, kjer je? Stoodstotno. Toda, ali je premagljiv? Da, seveda je

London, 21. 06. 2016 11.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Švicarski teniški igralec Roger Federer se je teden dni pred pričetkom Wimbledona razgovoril v pogovoru za britanski Guardian. Med drugim je povedal, da je najboljši teniški igralec ta hip Novak Đoković premagljiv ter da je Rafael Nadal njegov največji rival v karieri.

Federer je v svoji karieri osvojil sedem wimbledonskih naslovov.
Federer je v svoji karieri osvojil sedem wimbledonskih naslovov. FOTO: AP

"Ali si Novak zasluži, da je tam, kjer je? Stoodstotno. Toda, ali je premagljiv? Da, seveda je. V lanski sezoni sem ga premagal trikrat,'' je Roger Federer, eden najboljših teniških igralcev vseh časov, povedal v pogovoru za britanski Guardian. Dodal je, da bo na Wimbledonu prav Novak Đoković igralec, ki ga bo treba premagati. Le kako ne, ko pa je Srb osvojil zadnje štiri grand slame. Kljub velikim tekmam, ki sta jih igrala z Noletom, pa je Rafael Nadal Švicarjev največji rival, je zatrdil zmagovalec 17 turnirjev za grand slam:  "Zame je Nadal moj največji rival. Seveda se to še lahko spremeni, če bom z Novakom igral na nekaj zelo pomembnih tekmah. Novak in jaz imava zelo velike tekme, toda nekako bodo dvoboji z Nadalom vselej edinstveni – zaradi wimbledonskega finala leta 2008 (tedaj je Nadal slavil z 9:7 v petem nizu, op. p.)." Federer je leta 2009 dopolnil karierni grand slam z zmago v Parizu, ko je v finalu premagal Šveda Robina Söderlinga, prvega teniškega igralca na svetu, ki je na igriščih Roland Garrosa premagal Rafaela Nadala. Prav tega Federerju na igriščih OP Francije nikoli ni uspelo premagati. "Včasih sem bil nadigran, včasih sem bil blizu, toda nikoli dovolj dober, da bi ga lahko premagal na Roland Garrosu. A nikoli nisem izgubil upanja, da bi se to lahko zgodilo," je še razložil Federer.

Federer sicer v letošnji sezoni ni deloval najbolje na svoji najljubši podlagi travi. Najprej ga je v polfinalu Stuttgarta premagal Avstrijec Dominic Thiem, kasnejši zmagovalec turnirja, nato pa ga je v njegovi dnevni sobi v Halleju v polfinalu premagal še mladi, talentirani Nemec Alexander Zverev.

Federer zaenkrat na travi v letošnji sezoni ni deloval najbolj prepričljivo. Kako pa bo v Wimbledonu?
Federer zaenkrat na travi v letošnji sezoni ni deloval najbolj prepričljivo. Kako pa bo v Wimbledonu? FOTO: AP
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tedoVV1CHmedo
22. 06. 2016 21.38
Sem pisal prejšnji mesec Đokoviću na twitter, da naj pusti Federerju zmagati v Wimbledonu, ker je to zadnje, kar mu manjka in ker bo itak šel kmalu v penzijo. Odgovora še ni bilo :)
kemuri
22. 06. 2016 16.17
-4
Federer letos osvoji Wibledon, potem pa gre kariera Novaka samo še navzdol. federer je ob Samprasu itak največji talent tenisa.
dadinho10
22. 06. 2016 08.33
+4
ne vem kaksen drugi odgovor lahko das na vprasanje ali si zasluzi biti tam???????? saj ni nobenega ubil, poskodoval, oguljifal, podkupil sodnike, podtikal zogice, itd... tenis je individualen sport in vsak, ki nekaj doseze, si je vec kot zasluzil....pa ce je imel na nekem turnirju sreco, da se je glavni konkurent poskodoval, slabo pocutil, izpadel proti nekemu drugemu itd.... ce pa si na prvem mestu toliko casa, kot je bil Federer, nole ce osvojis toliko gs turnirjev, si aktualni zmagovalec vseh4 gs, ne vem kako je to lahko nezasluzeno, ne glede na to kaj mi mislili o noletu, rafi, fedexu......... ce bi novinar mene to vprasal, bi sigurno dobil drugacen odgovor..........
Gyuhgevfin
21. 06. 2016 13.43
+22
Ja kar ja res je res. nole je trenundo.najboljsi. in vaka mu cazst .
ecoliqua
21. 06. 2016 13.06
-9
Hehe boli boli, si sam še za staro železo. Že nekaj časa provocira noleta. Nadal je pa itak šu rakom zvixgat.
i141
21. 06. 2016 13.33
+8
on je za tebe gospod doktor, pica pivo in kavč se ne morejo s tenisom primerjat
masaker
21. 06. 2016 13.48
-1
Kje pa je tu bila provokacija Noleta? kaj ti si slep ali se norega delaš?
fihner
21. 06. 2016 14.21
+1
ecoliqua-, blage veze nimaš, ne veš o železu nič, prav tako o proviciranju.....skratka, ne veš nič, žal.....
caspera1
21. 06. 2016 15.15
+6
Federer ima razčiščeno glavo. Njega nič ne boli. Dokazal je on svoje. Tudi Noleta bo slej ko prej zamenjal en mlajši talent.
99jorge
21. 06. 2016 16.26
+5
ja smo prej bo nole podru vse rekorde ajmo nole kralju