Drugi športi

Fabjan v Poreču 'ogrel' Hrvate, Petje spet za las prekratek

Poreč, 15. 06. 2013 17.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski šampion K-1 Miran Fabjan se je po večmesečni odsotnosti zaradi poškodbe zmagovito vrnil v ring na Final Fight 6. Po sodniški odločitvi je ugnal domačina Ivana Bilića. Samo Petje je izgubil proti Teu Mikoliću.

Miran Fabjan se je uspešno vrnil po poškodbi vratu.
Miran Fabjan se je uspešno vrnil po poškodbi vratu. FOTO: Damjan Žibert

Miran Fabjan je v praktično razprodani dvorani Žatika v Poreču pokazal eno boljših predstav v zadnjih letih in brez težav prišel do svoje 34. zmage v karieri. Borec iz Branika pri Novi Gorici je proti Ivanu Biliću vseskozi dominiral in bi s tehničnim nokavtom moral slaviti zmago že v prvi rundi. Nadarjenega Hrvata je z močnim udarcem s kolenom v telo pospravil na tla, sodniki pa so ob sugeriranju Bilića, da je šlo za udarec v genitalije, slednjemu dali čas, da si opomore. Ne glede na to je Fabjan brez večjih težav z zelo pametno taktiko borbo mirno pripeljal do konca.

"Po osmih mesecih odsotnosti se mi je poznalo, da sem pogrešal ring, zato sem bil še bolj agresiven. Ljubim, kar delam, in borbe so mi res manjkale. Moram priznati, da sem preživljal težke trenutke med pripravami. Zaradi poškodbe vratu nisem smel sparirati, a v borbi se to na srečo ni videlo,“ je občutke za 24ur.com opisal Fabjan, ki je pred borbo ciljal na predčasen konec. "Borba bi se morala končati predčasno, a mu sodnik ni štel in borila sva se do konca. Kljub temu mislim, da sem vseskozi prevladoval. Zadovoljen sem s predstavo."  28-letni borec je po koncu borbe požel buren odziv občinstva. Z besedami "ali se tako oddela borba" je želel dvigniti gledalce na noge, a vročekrvni Istrani so njegovo izjavo razumeli kot provokacijo. "Nesporazum sem takoj razčistil za hrvaške medije. Gledalce sem želel dvigniti na noge. Borila sva se do konca in zato sem želel na koncu povedati, da se tako naredi prava borba. Pričakoval sem aplavz, dobil sem žvižge. Kaj moreš, ni se zgodilo prvič," je z nasmeškom na obrazu povedal Fabjan.

Samo Petje je moral priznati premoč Teu Mikoliću.
Samo Petje je moral priznati premoč Teu Mikoliću. FOTO: Aljoša Kravanja

Omenjeni si je z zmago nad Bilićem zagotovil borbo z Emilom Zorajem. Zmagovalec dvoboja bo postal nesporni "vladar Balkana" v kategoriji do 81 kilogramov. "Mislim, da sem bolj popoln in boljši borec od njega. To nameravam tudi dokazati," je dodal slovenski Rocky, ki pa ni bil naš edini predstavnik v Poreču. Nastopil je tudi Samo Petje, ki pa je še drugič pod okriljem organizacije Final Fight ring zapustil sklonjene glave. 21-letni borec iz Metlike se je teden dni pred obračunom spopadal z boleznijo, kot kaže pa so zdravstvene težave pustile posledice, saj ga je po soglasni sodniški odločitvi premagal domačin Teo Mikelić. Prava poslastica je bila glavna borba večera, v kateri je istrski adut Igor Jurković devet minut neusmiljeno udarjal po Dževadu Poturku, ki ni in ni želel pasti. Jurković je slavil zmago po sodniški odločitvi, Poturak pa si je po zaslugi nepopustljivosti in neuničljive volje prislužil bučen aplavz.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ementalc
15. 06. 2013 20.31
+3
Kej Kus je bil tudi tm.
FH540
15. 06. 2013 20.14
-7
Pavijan....kr neki se je Qrciu ucer...gledal sm...vedno dobi ene zacetnike v dvoboju...
el_salvador
15. 06. 2013 17.46
-9
bolj bi samotu privoscu zmago..miran dober borec prevec poln samga sebe...
xelA
15. 06. 2013 20.04
+13
on je tam da se bori pa dela promocijo. Ali je tudi bil poln samega sebe. to so borci ne ministranti. fak ste eni čudni, še za svojega ne vete navijat.