Drugi športi

Fabjan se je vrnil z zmago proti Stankovu, sodniki nenaklonjeni Petjetu in Bečiroviću

Gorica, 25. 05. 2014 13.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na borilnem spektaklu v italijanski Gorici so nastopili štirje slovenski borci. V vseslovenskem obračunu je Miran Fabjan po sodniški odločitvi ugnal Aleksandra Stankova. Manj sreče s sodniki sta imela Samo Petje in Jasmin Bečirović, ki je izubil borbo za naslov evropskega prvaka.

Jasmin Bečirović tokrat ni imel sreče s sodniki.
Jasmin Bečirović tokrat ni imel sreče s sodniki. FOTO: Damjan Žibert

Jasmin Bečirović in Thomas Alizier sta v goriški dvorani Pala Bigot poskrbela za vrhunec večera, po petih spektakularnih rundah borbe po pravilih K-1 pa je na koncu krajšo potegnil 35-letni Primorec. Sodniška odločitev je presenetila vse, občinstvo se je odzvalo z glasnimi žvižgi, pas namenjen evropskemu prvaku po verziji ISKA je pripadel Francozu. "Moral bi zmagati, to smo mi vsi povedali. Tudi sodnika, ki sta bila med gledalci, sta bila prepričana, da bi moral borbo dobiti. V četrti rundi sem ga zrušil na tla, ga še tri, štirikrat 'zamajal', a sodniki so se odločili drugače. Sem moralni zmagovalec, kar pa je slaba tolažba, saj je pas odnesel on. Ne glede na starost sem dokazal, da se lahko še zmeraj kosam z najboljšimi," je za 24ur.com povedal eden izmed pionirjev K-1 borb pri nas, ki dan po težki borbi še ne razmišlja o prihodnosti: "Moram razmisliti, kako naprej. To je težek šport, zaradi katerega veliko trpi tudi moja družina." Kljub temu je Bečirović še zaupal, da so že stekli pogovori o povratnem dvoboju z Alizierjem.

Nič kaj manj vroče ni bilo niti na slovenskem obračunu med Miranom Fabjanom in Aleksandrom Stankovom. Omenjena borca sta si nekaj vročih besed izmenjala že pred samim dvobojem, v ringu pa je Slovenski Rocky unovčil bogate izkušnje in ostaja slovenski vladar srednje kategorije. Čeprav so sodniki s soglasno odločitvijo zmago pripisali Fabjanu, ima vsak izmed borcev nekoliko drugačen pogled na dogajanje v ringu. "Borba se je odvijala povsem po pričakovanjih. Prevladoval sem in niti enkrat nisem bil ogrožen. V tretji rundi sem nekoliko popustil, a kljub temu nisem imel težav," je povedal zmagovalec Fabjan, ki je na koncu tudi pohvalil nepopustljivega Stankova: "Fant ni padel. Mislim, da še nikdar v karieri nisem nikogar tolikokrat zadel kot njega. Fant je ostal na nogah in zato kapo dol. Vrnil sem z zmago in upam, da bom v tem ritmu tudi nadaljeval." Borec iz Branika pri Novi Gorici se je v ring vrnil zgolj tri tedne po operaciji noge in prekinil niz štirih porazov.

Miran Fabjan se je vrnil na zmagovita pota.
Miran Fabjan se je vrnil na zmagovita pota. FOTO: Damjan Žibert

S tem, da je Fabjan dominiral, se Stankov ne strinja. "Moram videti posnetek, saj je v ringu težko oceniti položaj. Navijači so mi rekli, da bi morala biti dodatna runda. Če bi se boril na domačem terenu v Mariboru, bi bila zagotovo dodatna runda. S to borbo sem dokazal marsikaj. Videlo se je, da je bil Miran v tretji rundi uničen, da ni mogel dihati," je uvodoma povedal 32-letni borec iz Veržeja, ki je kljub porazu ponosen na svojo predstavo: "Vedno želim biti borec, ki si želi borbe, ki gre v 'fajt'. Zaradi takšnega načina borbe sem se leta 2002 začel ukvarjati s tem športom. To je šele moja peta profesionalna borba in trenutno se vzpenjam. Ogromno mi pomeni, da sem atraktiven borec, saj to gledalci in organizatorji radi vidijo."

S sklonjeno glavo je goriški ring zapuščal tudi, po mnenju mnogih, najbolj talentirani slovenski borec Samo Petje. 22-letnik iz Metlike se je pomeril z nevarnim Italijanom Sarom Prestijem. Petje je v svojem slogu začel odlično in je bil že v prvi rundi blizu tega, da zaključi dvoboj, a to mu ni uspelo. V drugi in tretji rundi je primat prevzel izkušeni Presti in na koncu slavil po sodniški odločitvi. Presti je tako prekinil Petjetov niz sedmih zaporednih zmag.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mikeTHEbike
25. 05. 2014 20.21
-5
Kinderpet fajterji 50 kil s postlo vred. Pa ne glih britni... wdf....
Dr.VR46
25. 05. 2014 16.03
+2
rocky je samo eden in pika