Drugi športi

Fabjan in Petje spisala slovensko zgodovino K-1

Kazan, 02. 12. 2012 15.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski borec K-1 Miran Fabjan je na pokalu Tetneft v ruskem Kazanu prišel do ene izmed odmevnejših zmag v svoji karieri. Po sodniški odločitvi je ugnal Leoniloda Evoro, slovenski uspeh pa je dopolnil še Samo Petje.

Za Miranom Fabjanom je morda najzahtevnejših osem dni v njegovi karieri. V petek, 23. 11., se je namreč v Trstu udaril z Jaskom Memiševićem in ga premagal z nokavtom v tretji rundi, a to je bilo le ogrevanje za izjemno pomemben obračun na pokalu Tatneft v Kazanu. Borec iz Branika pri Novi Gorici se je skupaj z ekipo na dolgo pot podal v začetku tedna, nato ga je to soboto čakal zelo težak nasprotnik. Žreb mu je namreč v osmini finala namenil neugodnega Portugalca Leoniloda Evoro. "Glede na to, da štirikratni zmagovalec Aleksander Stacurenko verjetno ne bo nastopil, so organizatorji imeli Evoro za enega izmed glavnih favoritov," je uvodoma v pogovoru za 24ur.com povedal Fabjan, ki se težke preizkušnje ni ustrašil. S taktično borbo je bil boljši že po prvi treh rundah, a ker v tem času nobenemu izmed borcev ni uspel "nokdavn", je po pravilih pokala Tatneft sledila dodatna runda. V tej je Fabjan le zbil nasprotnika na tla in dosegel zasluženo zmago.

Miran Fabjan je prišel do največje zmage svoje kariere.
Miran Fabjan je prišel do največje zmage svoje kariere. FOTO: Damjan Žibert

"Borba je bila fenomenalna. Boril sem se taktično in nisem brezglavo napadal, zato niti nisem bil preveč izmučen. 3000 navijačev v dvorani je poskrbelo za odlično vzdušje. To je bil zares težek teden, a nalogo smo opravili odlično. Vedeli smo, da bo težko, ob tem pa smo verjeli, da mi lahko uspe," je dodal slovenski Rocky, ki ga maja prihodnje leto čaka četrtfinalna borba turnirja do 81 kilogramov: "To je največja zmaga v moji karieri. Celo organizatorji so bili presenečeni. Sedaj sledi četrtfinale, treba bo tako nadaljevati."

Še morda za večje presenečenje je poskrbel drugi slovenski predstavnik na pokalu Tatneft Samo Petje. Mladi Belokranjec se je v osmini finala turnirja do 70 kilogramov pomeril s prekaljenim Tajcem Robertom The Terminatorjem. Tudi Petje je potreboval dodatno rundo, v tej pa je bil še nekoliko bolj prepričljiv kot Fabjan in je nasprotnika ugnal s tehničnim nokavtom.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PaganOldGod
03. 12. 2012 15.21
+17
ajde slovencelni pluvat po svojih junakih !!!! drugega tako ali tako večina zastrustrirancov nezna!
x_y_t
02. 12. 2012 23.48
-25
Je tokrat pred dvobojem malce manj gobezdal? Namreč znano je, da ko na veliko steguje jezik, v večini primerov izgubi.
PaganOldGod
03. 12. 2012 15.20
+16
mitix
02. 12. 2012 17.26
+34
svaka čast obema,kdor se spozna na ta šport ve da je tatneft eno težjih tekmovanj in tam nemore nastopati kar vsak!!