Drugi športi

Fabjan bo proti slovitemu 'Semtex' Daleyju postavil kariero na kocko

Ljubljana, 10. 12. 2013 18.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po uspešnem spektaklu Final Fight Challenge 9 se bo najboljša borilna organizacija v tem delu Evrope v Ljubljano vrnila aprila prihodnje leto. V borbi večera se bosta po pravilih K-1 udarila Miran Fabjan in Britanec Paul 'Semtex' Daley.

Paul Daley se vrača v Slovenijo.
Paul Daley se vrača v Slovenijo. FOTO: Damjan Žibert

Minuli teden so vodilni možje organizacije Final Fight Challenge presenetili z novico, da so podpisali pogodbo z nekoč enim najbolj nadarjenih borcev v velterski kategoriji Paulom Daleyjem. Popularni "Semtex" se je po pravilih MMA boril v najboljših organizacijah na svetu, vključno z UFC, in z že "pokojnim" Strikeforcem. V kletki se je pomeril z nekaterimi najboljšimi borci na svetu, kot so Nick Diaz, Jake Shields, Martin Kampmann, Josh Koscheck … Daley je slovenskemu občinstvu dobro znan. Leta 2008 je premagal Bojana Kosednarja, leto pozneje pa je v Ljubljani pod okriljem organizacije World Freefight Challenge premagal Porfiria Alvesa.

"Zlobni deček" britanske scene MMA bo prihodnje leto znova nastopil v slovenski prestolnici, a takrat po pravilih K-1. Njegov nasprotnik bo Miran Fabjan. "Že poleti je Daley poslal organizatorju sporočilo, da se želi boriti z menoj, zdaj pa bo do tega tudi prišlo. Minuli teden so poklicali z FFC in borbo sem sprejel," je za 24ur.com govorice potrdil 28-letni Primorec, ki želi popraviti vtis po dveh zaporednih porazih proti Stevanu Živkoviću in Ibrahimu El Bouniju. "Čas je, da znova nekdo drug pristane na tleh. V hali Tivoli se nam obeta nov spektakel. Pričakujem motiviranega Daleyja, tudi sam sem po dveh porazih motiviran. Ljubljanskemu občinstvu se želim oddolžiti za novembrski poraz."

Miran Fabjan je novembra izgubil proti Ibrahimu El Bouniju.
Miran Fabjan je novembra izgubil proti Ibrahimu El Bouniju. FOTO: Damjan Žibert

"Slovenski Rocky" je proti slovitemu nasprotniku pripravljen staviti prav vse. "V primeru poraza bo treba temeljito razmisliti, kako naprej. Če to borbo izgubim, mi ne preostane prav veliko možnosti. Morda bo treba končati kariero. Imel sem priložnosti proti Samu Branu in Aleksandru Stacurenku, a sem jih zapravil. Seveda ne želim niti pomisliti na poraz, a borba z Daleyjem bi bila lahko zadnja v moji karieri," je še povedal Fabjan.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Victor998
14. 12. 2013 23.58
+1
huhh ta daley je dobr pa spreman dost :) želim si pa zmago fabjana !
Kiki hajime
11. 12. 2013 23.04
+3
Slab mi rata ko berem komentarje
Seljako1899
11. 12. 2013 00.00
-6
ni nek hud fajter...ne spada med najboljše sam zbil pa bo fabjana tok pa je dobr :D
ponosna slovenka
10. 12. 2013 21.18
+13
ajde fabjan. mi smo s tabo! GAZIIIIII!
rko
10. 12. 2013 19.55
-9
Fabjan bo pokleknu :))
MitraljezovDarko
10. 12. 2013 19.39
-12
fabjan jih bo fasal kot je dolg in sirok!!!