Drugi športi

VIDEO: Evropski golfski cvet začel bitko v Smledniku

Smlednik, 25. 07. 2012 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.F./I.K./A.H.
Komentarji
1

Med 144 golfistkami iz 25 držav na Mednarodnem evropskem amaterskem prvenstvu, ki se je danes začelo v Smledniku, nastopa tudi pet slovenskih igralk (Urša Orehek, Katja Pogačar, Tajda Šarkanj, Nastja Banovec in Anja Kirn).

Slovenske golfistke Urša Orehek, Katja Pogačar, Tajda Šarkanj, Nastja Banovec in Anja Kirn se bodo vse od danes pa do sobote merile na Mednarodnem evropskem amaterskem prvenstvu, ki se je začelo v Smledniku. V najboljši formi pred začetkom tekmovanja sta nedvomno najbolje rangirana Slovenka na svetovni lestvici Pogačarjeva in Orehkova, ki se je pred kratkim s turnirja v Luksemburgu vrnila z drugim mestom. "Komaj čakam, da se vse začne. Igrišče dobro poznamo, uvrstitev pa bo seveda odvisna tudi od iger drugih deklet. Ciljam zelo visoko," je pred začetkom tekmovanja povedala 17-letna Ljubljančanka.

Slovenke na evropskem prvenstvu merijo visoko.
Slovenke na evropskem prvenstvu merijo visoko. FOTO: Damjan Žibert

Optimistična pred začetnim udarcem na igrišču v Smledniku pa je tudi Domžalčanka Orehkova. Prepričana je namreč, da bi lahko bilo prav domače igrišče velika prednost v odnosu na konkurenco: "Igrišče poznamo do vsakega metra natančno, saj smo na njem opravili nešteto treningov. Ob tem pa domači teren pomeni tudi določeno obvezo, saj vsi od nas pričakujejo vrhunski rezultat." Evropsko prvenstvo za ženske je za najboljše igralke stare celine zadnja odskočna deska v profesionalni svet golfa. Ob tem dodajmo, da zmagovalka prejme pokal in ne denarne nagrade (amatersko prvenstvo), a prejme številna vabila na turnirje evropske turneje.

Zaradi odličnega igrišča ...
Golf zveza Slovenije je organizacijo tako velikega tekmovanja dobila zahvaljujoč odličnemu stanju igrišča v Smledniku ter dejstvu, da je golf zveza že dolgo aktivno vključena v delovanje Evropske golf zveze. "Odločitev za pripravo evropskega prvenstva smo sprejeli iz dveh razlogov. Prvi je promocija Slovenije, tako na turističnem kot golfskem področju, drugo pa dejstvo, da imamo talentirano generacijo igralk, ki si zasluži, da ima tako pomembno tekmovanje na domačem igrišču," je pred začetkom tekmovanja dejal sekretar GZS Gorazd Kogoj, za vrhunsko pripravljene terene pa skrbi preko 60 ljudi. Tudi Vanja Drašler, ki se v zadnjih letih izobražuje na največjih turnirjih na svetu.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

wsharky
25. 07. 2012 09.10
+5
... dekleta veliko srece in dobrih udarcev ...