Drugi športi

Eva Terčelj tretja na tekmi v Pragi

Praga, 04. 09. 2016 13.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kajakašica Eva Terčelj je v finale predzadnje tekme sezone svetovnega pokala kajakašev in kanuistov v slalomu na divjih vodah v Pragi zasedla tretje mesto.

Zmagala je Nemka Ricarda Funk, druga je bila Brazilka Ana Satila (+2:16), Terčeljeva pa je zaostala 2,78 sekunde. Svetovni pokal se bo končal konec prihodnjega tedna v Tacnu.

Štiriindvajsetletna Eva Terčelj je dokaj slabo začela finalni nastop, pri prvem merjenju je za tedaj vodilno Satilo zaostajala že za več kot pet sekund. Poleg tega je imela še dotike v petih, dvanajstih in sedemnajstih vratcih, zaključek pa je odpeljala izvrstno in bila takoj po nastopu druga za Satilo. Slednja je imel dva dotika in je vodila vse do nastopa Funkove, ki je začela nastop kot zadnja. Kljub trem dotikom je Nemka zanesljivo zmagala.

Terčeljeva je bila v polfinalu četrta, za Funkovo, ki je bila najhitrejša, je zaostala 4,26 sekunde. Druga slovenska kajakašica Urša Kragelj je bila 12. in je za slabe pol sekunde zgrešila finale deseterice, imela je dva dotika, enega več od Terčeljeve. Slednja je nastopila na olimpijskih igrah leta 2012 v Londonu (13.), za letošnje OI v Riu de Janeiru pa je izgubila slovenski kvalifikacijski dvoboj s Kragljevo, ki je bila v Riu deveta.

Veliko bolj kot Kragljeva sta med dvojci za finalom zaostala kanuista Sašo Božič in Luka Taljat. Zgrešila sta vratca in imela še tri dotike ter sta z 56 kazenskimi točkami zasedla predzadnje, 19. mesto med polfinalisti.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.