Drugi športi

Etapa Fuglsangu, Roglič tretji, a s povečanim zaostankom za Yatesom

Ancona, 17. 03. 2019 17.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

 Danski kolesar Jakob Fuglsang (Astana) je zmagovalec pete etape dirke od Tirenskega od Jadranskega morja, v kateri je po 180 kilometrih v Recanatiju ugnal prvega in drugega v skupnem seštevku Britanca Adama Yatesa (Mitchelton-Scott) in Slovenca Primoža Rogliča (Jumbo-Visma). Yatesa in Rogliča v skupnem seštevku po novem loči 25 sekund.

Tokratna zahtevna, peta etapa, je dobila epilog v zadnjem od treh zahtevnih krogov, vsak je imel dva zelo strma vzpona. Jakub Fuglsang se je za napad odločil 24 kilometrov od ciljne črte, hitro ujel ubežnike pred seboj in slabih 12 kilometrov pred koncem ostal sam v ospredju.

Adam Yates je v zaključku 'strl' odpor Primoža Rogliča in povečal prednost v skupnem seštevku, ki sedaj znaša 25 sekund.
Adam Yates je v zaključku 'strl' odpor Primoža Rogliča in povečal prednost v skupnem seštevku, ki sedaj znaša 25 sekund. FOTO: AP

Takrat je iz glavnine skupaj z Italijanom Vincenzom Nibalijem napadel tudi Jan Polanc, ob kasnejšem pospeševanju Adama Yatesa in Primoža Rogliča nekaj časa vztrajal z njima, a dolgo ni zdržal. Na zadnji vzpon sta se Yates in Roglič podala v lov za Dancem skupaj, dva kilometra pred ciljem pa ritmu Britanca Slovenec ni mogel več slediti. Fuglsang je Yatesa prehitel za 40 sekund, Roglič na tretjem mestu je zaostal 56 sekund.

Pred ponedeljkovo ravninsko etapo in posamičnim kronometrom Yatesa in Rogliča loči 25 sekund. Fuglsang je tretji s 35 sekundami zaostanka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
18. 03. 2019 08.06
+7
Tudi če ne bo prvo mesto , smo lahko zadovoljni s tem , kar smo videli. Pogrešam , malo več medijske pozornosti, do tega najtežjega športna na svetu . RTV Slovenija, bi lahko pripravila vsaj kakšen skrajšani posnetek vsake dirke , ker si to Primož in slovenski kolesarji tudi zaslužijo,