Drugi športi

Encijani vse dlje od obstanka, a upanje še tli ...

Stockholm, 13. 06. 2016 12.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prvi turnir skupine Trophy v ragbiju na Švedskem je končan. Slovenija je za eno mesto zaostala za želenim rezultatom in se uvrstila na 11. mesto, ki na koncu ne zagotavlja obstanka v tej močni skupini. Encijani so v tekmi za končno uvrstitev premagali Monako.

Turnir je pričakovano osvojila reprezentanca Irske, ki je v finalu dobesedno zmlela domačine Švede z rezultatom 56:0 in pokazala, da je najmanj razred pred tekmeci v skupini. V boju za tretje mesto so Ukrajinci odpravili Moldavijo. Razočaranje glede na prvi dan je bila Latvija, ki je drugi dan izgubila vse tekme in končala osma. Vtis prvega dne so popravili Romuni, ki so na koncu osvojili peto mesto. Popravni izpit bodo Encijani imeli v začetku julija, ko se bo v Češkem mestu Richany odvil drugi turnir skupine. Z osvojenima dvema točkama so sicer možnosti za Slovenijo odprte, bo pa na Češkem potrebno pokazati več. Najtesnejši tekmec za obstanek Enciajnov bo poleg Monaka ekipa Danske, ki je igrala z Encijani v skupini in zmagala z rezultatom 21:7.

Encijani so za mesto zaostali za željiami na Švedskem.
Encijani so za mesto zaostali za željiami na Švedskem. FOTO: Berislav Rožman

V naslednjem tednu se bo v Monaku odvil zadnji kvalifikacijski turnir za olimpijske igre, na katerem bodo zadnji vlak za nastop poleg naše znanke, s Švedske, Irske, lovile reprezentance Samoe, Tonge, Zimbabveja, Kanade, Nemčije, Šri Lanke, Urugvaja Čila, Maroka, Rusije, Tunizije, Hong Konga, Meksika, Južne Koreje in Španije. Na OI potuje samo zmagovalec tega močnega turnirja, prvi favorit pa je ravno Irska. Iz Evrope ima lepe možnosti še Rusija. "Na Švedskem so se moje bojazni glede kratke klopi uresničili in na turnirju žal nismo bili konkurenčni za kaj več kot 11. mesto. Upam, da bomo na Češko potovali v boljši zasedbi in se uvrstili kakšno mesto višje. Naša igra je bila glede na kvaliteto zadovoljiva, tekme pa smo izgubljali predvsem zaradi individualnih prednosti tekmecev. Slabi smo bili v obrambi ene na ena in skoraj po pravilu smo tekaško padli v drugem polčasu, slednje ne velja samo za tekmo z Monakom," je za 24ur.com povedal selektor Encijanov Luka Arko

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lordslayer
15. 06. 2016 08.14
močno ime imajo :)