Drugi športi

Ena oseba lahko kupi 'do 120 vstopnic' za olimpijske igre

Rio de Janeiro, 19. 06. 2016 09.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V ponedeljek bodo v Rio de Janeiru in še nekaterih mestih odprli urade za prodajo vstopnic za avgustovske olimpijske igre, ki jih bo gostil Rio. Prireditelji so ob navodilih, kako priti do vstopnic, zapisali še zanimivo omejitev - ena oseba lahko kupi 120 vstopnic.

Pod znamenitim kipom Jezusa Kristusa se bodo bile velike bitke za najbolj zaželene nagrade v svetu športa - olimpijske kolajne.
Pod znamenitim kipom Jezusa Kristusa se bodo bile velike bitke za najbolj zaželene nagrade v svetu športa - olimpijske kolajne. FOTO: Reuters

V pisarnah bo sicer moč kupiti vstopnice in prevzeti tiste, ki so jih ljubitelji olimpijskega in paraolimpijskega športa naročili po spletu. V naslednjih tednih bodo odprli več kot 30 prodajaln vstopnic v Riu ter Sao Paulu, Belo Horizonteju, Salvadorju, Brasilii in Manausu, kjer bodo tudi nogometne tekme olimpijskega turnirja. Prvi pisarni v Riu, v trgovskih centrih Leblon in Shopping Via Parque, bosta od ponedeljka do sobote odprti ob 10.00 do 22.00 po lokalnem času, ob nedeljah pa od 13.00 do 21.00. Ob vseh navodilih, da lahko nakup izvedejo le polnoletne osebe, da vstopnice lahko kupijo le z gotovino ali kartico Visa, in drugih podobnih zahtevah, pa so na uradni spletni strani dodali, da lahko ena oseba kupi do 120 vstopnic.

Še aprila so sicer iz Brazilije sporočali, da prodaja vstopnic zaostaja za pričakovanji (prodali naj bi jih približno polovico), prav tako pa je policija že zasegla nekatere dragocene lističe na črnem trgu. Skupaj bo na voljo 4,5 milijona vstopnic.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.