Drugi športi

Ena napaka in 'čudna' pravila usodna za Fabjana

Kazan, 25. 02. 2012 20.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Naš najboljši K-1 borec Miran Fabjan je v ruskem Kazanu v osmini finala prestižnega pokala Tetneft izgubil proti Stanislavu Zanevskemu. Za slovenskega 'Rockyja' je bila usodna napaka v dodatni rundi.

Miran Fabjan je odločen, da ga poraz v Kazanu ne bo vrgel s tira.
Miran Fabjan je odločen, da ga poraz v Kazanu ne bo vrgel s tira. FOTO: Damjan Žibert

Krstni nastop Mirana Fabjana na pokalu Tetneft, ki velja za najboljše tekmovanje za K-1 borce do 80 kilogramov, se ni končal po njegovih željah, saj je moral po dodatni rundi priznati premoč Stanislavu Zenevskemu. Poljaku beloruskih korenin so šla na roko tudi TNA-pravila, ki velevajo, da v borbi odloča zgolj t. i. knockdown, kar pomeni, da je potrebno nasprotnika zbiti na tla. Fabjan je sicer povsem dominiral vse tri runde in bil bistveno boljši borec od Zenevskega, a nasprotnika mu ni uspelo zbiti na tla, zato je o zmagovalcu odločala dodatna runda. V tej si je borec iz Branika pri Novi Gorici privoščil napako in Zenevski ga je z dobro odmerjenim krošejem prisilil, da je položil koleno na tla, kar je bilo dovolj za njegovo končno zmago.

"Če bi se borila po standardnih pravilih, bi to borbo dobil. V zadnji rundi sem se preveč agresivno podal v lov za knockdownom, zaradi česar sem bil kaznovan. Ta poraz me bo nedvomno naučil, da ne smem brezglavo napasti," je za 24ur.com povedal Fabjan, ki je kljub porazu navdušil približno 5.000 navijačev v dvorani v Kazanu: "Vzdušje je bilo zares neverjetno, organizacija turnirja odlična. Gledalci so med borbo glasno vzklikali moje ime in tudi na splošno sem nad videnim v Rusiji zelo navdušen. Borec je namreč tam zares spoštovan. Organizatorji so bili zadovoljni z mojo predstavo in želijo, da naslednje leto znova nastopim na tem turnirju." Slovenski K-1 šampion se nadeja, da bo v Rusiji nastopil morda še prej kot prihodnje leto, na kakšni izmed t. i. 'super borb'. Fabjana v prihodnjih mesecih čaka pester razpored, saj bo že 10. marca nastopil na poslovilnem turnirju hrvaške legende mešanih borilnih veščin Mirka Filipovića, kjer se bo pomeril z Ivanom Posavcem, konec aprila pa ga na WFC 16 čaka težko pričakovana povratna borba proti Ndombiju Kandeju.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Madridista90
26. 02. 2012 17.03
+2
Dej Fabjan umiri se malo no, ker počasi že pretiravaš z razlogi za tvoje poraze.
Dr.VR46
26. 02. 2012 09.32
+3
Saj se pa ve da so drugi spet krivi in druga pravila on je najbolši. HEHEHEHEHEH!!!!!!!!!!!!!
xyt
25. 02. 2012 23.15
-1
je spet preveč jezik brusil? Drugega tako ali drugače niti ne zna.
morgul
25. 02. 2012 23.34
+2
xyt
26. 02. 2012 14.18
-1
morgul, znam, brez problema ti razbijem go.bec in naredim invalida iz tebe smrkavec.