Drugi športi

Ecclestone napovedal manj dirk v Evropi

Madrid, 29. 11. 2011 12.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Bernie Ecclestone napoveduje, da se bo število dirk formule 1 v Evropi še zmanjšalo. "Mislim, da se bo morala Evropa v prihodnjih letih zadovoljiti s petimi dirkami," je za španski časnik Marca povedal vodja kraljevega avtomobilističnega cirkusa.

Bernie Ecclestone
Bernie Ecclestone FOTO: Reuters

Prihodnje leto je v koledarju sicer še osem evropskih postaj F1. "Mislim, da je Evropa v vseh pogledih pri koncu. Ostala bo dobra destinacija za turizem, a ne prav veliko več. Evropa je del preteklosti," je dejal Bernie Ecclestone, ki se ni opredelil, katere dirke naj bi v Evropi ostale. Formula 1 se že lep čas spogleduje predvsem z azijskim trgom. Letos je bila prvič na sporedu dirka v Indiji, lani prvič v Južni Koreji, prihodnje leto se vrača v ZDA, leta 2014 bo ena od dirk v ruskem Sočiju. Britanec trdi, da mora formula 1 ostati fleksibilna in poskušati z dirkami na številnih prizoriščih, in dodaja, da sta zanimivi prizorišči tudi JAR in Mehika. In ker se serija tekem ne bo širila preko 20 na sezono, naj bi imela v prihodnjih letih predvsem Evropa vse manj dirk.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

viking76
29. 11. 2011 19.22
+2
jao, pri njegovem denarju, bi bil samo še na 50 metrski bark, bi se vozil po svetu in lovil konstantnih 30 stopinj celzija.
viking76
29. 11. 2011 19.19
+5
če to naredi lahko samo še zapre trgovino. Sej sam še v evropi gledamo tole, drugje vsaj pol manj.Ob 3. uri zjutraj pa res ne mislim vstajati, da gledam kako se vozijo z malo ali nič akcije. Po kosilu idealna ura za malce dremeža in potem bujenje ob vzhičenosti Ališiča, ki misli, da je nekdo nekoga prehitel in potem dojame, da je nekdo drug nekoga prehitel in ne tisti tistega, ki on misli. In potem naprej dremež.
yokerxdinterfan
29. 11. 2011 18.29
-2
ma nej dajo raj motogp...kdo hoče gledat te raj nam reku kaj
porota
29. 11. 2011 18.04
+2
Mogoče ima pa Janković v lasti kako dirkališče, za katerega bo zvedel šele skozi medije.
Pennywis3
29. 11. 2011 15.21
+6
Kaj ko bi rajši ukinili takšna in drugačna sra.nja in denar namenili gospodarstvu, dokler je še kaj za rešit. Ljudje so v stiski po celi evropi, koga briga za F1.
kakamagico
30. 11. 2011 00.46
+1
Ma kakšna kriza neki to je vse en larifari, če bi bla kriza ljudje ampak mislim res ljudje ne bi imeli obraza trošit takšen denar za takšno stvar kot je šport...nimam nič proti športu, tudi sam se aktivno ukvarjam z njim vsak dan, sicer rekreativno ampak kar je preveč je pa too much, zapravljat milijarde eurov, dolarjev, funtov in ne vem katere valute še za plače športnikov, reklame... gradnjo pregrešno dragih objektov, plačevat takšne odškodnine za športnike...kako mi potem še nekdo lahko reče, da je kriza v svetu, mogoče kriza identitete ali moralna kriza, ker druge je ne vidim...naj ti športniki in njihovi novodobni "lastniki" razložijo potem vsem tem lačnim, zadolženim, brezposelnim ljudem, zakaj je pomembnejše vlagat denar v sponzorstva in zabavo bogatašem