Drugi športi

Đoković v desetem zaporednem polfinalu v New Yorku

New York, 07. 09. 2016 07.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Branilec naslova, Srb Novak Đoković, si je na odprtem teniškem prvenstvu ZDA v New Yorku priigral deseti zaporedni polfinale. Francoz Jo-Wilfiried Tsonga mu je pri zaostanku s 3:6 in 2:6 dvoboj predal zaradi težav s kolenom. V polfinalu se bo prvi igralec sveta pomeril s Francozom Gaelom Monfilsom.

Novak Đoković
Novak Đoković FOTO: AP
Srb Novaku Đokoviću je tekmečeva poškodba pomagala duo napredovanja že tretjič v zadnjih petih dvobojih. Devetopostavljeni  Jo-Wilfiried Tsonga je tretji niz odprl z dvojno napako, nato pa dvoboj predal. "Res želim Joju hitro vrnitev na igrišča. On je borec, nekdo, ki rad nastopa na veliki sceni," je po dvoboju povedal Đoković. "V dvoboj sem šel s pravo intenziteto. Kakovost igre in raven mojih predstav se je v zadnjih dneh izboljšala, kar me seveda ohrabruje za polfinale. Spet sem le dvoboj oddaljen od finala. Mislim, da ves čas napredujem," je še dejal Đoković, ki je izločil enega izmed treh Francozov v četrtfinalu OP ZDA.
Mladi up slovenskega tenisa 15-letna Kaja Juvan je skupaj s Poljakinjo Igo Swiatek po dveh prekinitvah zaradi dežja v prvem krogu v dvojicah ugnala Tunizijko Chiraz Bechri in Poljakinjo Wiktorijo Kulik s 6:3 in 6:1.
Nazadnje so bili trije Francozi med osmimi na tem turnirju pred 89 leti. Drugega Francoza je izločil kar rojak Gael Monfils. Deseti nosilec je s 6:4, 6:3 in 6:3 ugnal 24. nosilca Lucasa Pouilleja. Monfils je imel dvoboj ves čas pod nadzorom, Pouilleju so nekaj moči pobrali trije zaporedni dvoboji, ki jih je dobil po petih nizih, vključno s tistim iz osmine finale, v katerem je izločil Španca Rafaela Nadala. "Seveda sem bil nekoliko utrujen. Bolje bi bilo, da bi kaj manj časa preživel na igrišču. Gael pa je igral zelo dobro, bil boljši od mene," je priznal Pouille. Za drugi dve polfinalni mesti se bodo merili še wimbledonski in olimpijski prvak, Britanec Andy Murray, ki bo igral proti Japoncu Keiju Nishikoriju, in tretjepostavljeni Švicar Stan Wawrinka, ki ga čaka zmagovalec tega turnirja iz leta 2009, Argentinec Juan Martin del Potro.

Angelique Kerber
Angelique Kerber FOTO: AP

Pri dekletih si je polfinale priigrala druga nosilka, Nemka Angelique Kerber, ki je s 7:5 in 6:0 izločila sedmopostavljeno Italijanko Roberto Vinci. Kerberjeva, olimpijska podprvakinja, ima priložnost prevzeti prvo mesto na svetovni lestvici, to ji bo uspelo, če Američanka Serena Williams ne pride v finale. Kerberjeva se bo v polfinalu merila z Danko Caroline Wozniacki, ki je gladko premagala Latvijko Anastazijo Sevastovo s 6:0, 6:2. Slednja si je sicer že v drugi igri zvila gleženj, po tem ni bila več na ravni danske tekmice. "Žal mi je zanjo, saj sem se tudi sama pred tem ukvarjala s podobno poškodbo. A morala sem jo držati daleč od mreže in jo poskušati prisiliti k gibanju v eno ali drugo smer," je povedala Wozniackijeva, ki bo s 74. mesta na lestvici, kamor so jo pripeljale številne poškodbe, napredovala med prvih 30.

Izidi: New York, (46,3 milijona USD):
- moški, četrtfinale:
Gael Monfils (Fra/10) - Lucas Pouille (Fra/24) 6:4, 6:3, 6:3;
Novak Đoković (Srb/1) - Jo-Wilfried Tsonga (Fra/9) 6:3, 6:2, predaja;
- ženske, četrtfinale:
Caroline Wozniacki (Dan) - Anastazija Sevastova (Lat) 6:0, 6:2; Angelique Kerber (Nem/2) - Roberta Vinci (Ita/7) 7:5, 6:0.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mariborrrrrrrrr
07. 09. 2016 19.42
+0
Bravo Noleeeeeeeeeeeeeeeminator do konca
cool1
07. 09. 2016 18.38
+0
Zdaj je Đokoviču zalaufalo, olimpijske igre so minile, tam ni bilo bogve kaj visokih nagrad, pa mu ni šlo, je takoj izpadel.....he. !
brainhead007
08. 09. 2016 09.31
+1
njemu laufa ze od nekdaj, je osvojil vse kar se je dalo in še bo, na OI si je hotel samo malce oddahniti in pavziral malo
KVADEJ
07. 09. 2016 09.52
-3
SRBIJA SRBIJA SRBJA
Principat
07. 09. 2016 09.47
-1
naslov za v koš ,, a zakaj pa Nole ni predal ? ja to so dometi novinarstva
Trend01
07. 09. 2016 09.02
+3
No, čista klasika. Ne pomnim, da bi kdaj igralec, ki je izven top 5, ko premaga Nadala, dobil tudi naslednji dvoboj.... Đoković - Tsonga. Mene predvsem zanima koliko časa je Francoz igral z bolečinami. Ali od prve minute dalje, ali tik pred "zdajci".... Šele potem bi lahko videli v kakšni formi je. No, Srb je do tega trenutka igral cca. 6,5 ur. Pouille 9 ur do Nadala, z njim nadaljnjih 4,11 ure in 1,50 z Monfisom. Preveč za šele 22 let starega pobca. Monfils pa povprečno 2 uri na dvoboj. Najdaljši dvoboj je imel 2,06 ure v prvem krogu. Če bo glava prava in ne bo kakšne neljube poškodbe, bi moral biti dvoboj Med Noletom in Monfilsom zelo zanimiv.
MM?
07. 09. 2016 12.53
Pouille, že videno. Če ga je Monfils tako "stresel", je škoda sploh izgubljati besede. Djole. Hm, na začetku je on tarnal o neki poškodbi, sedaj se pa "vsi" njemu predajajo. Djole-Monfils. Kaj pa vem, po mojem bo nezanimivo. Tsonga, Monfils, Gasquet, Haas, Berdych, Ferrer (predvsem na pesku), to so igralci, ki se na GS zelo potrudijo, a njihov domet se konča v četrt- ali polfinalu. Bo pa na drugi strani zanimivo, Wawrinka, Del Potro, Murray.
Trend01
07. 09. 2016 13.14
Res je. Se je pa videlo, da je mulo fizično sesut. Mnogo manj energije v šprintih, udarcih. Saj bo še dozorel. Tudi fizično.