Drugi športi

Đoković: To je bila velika zmaga, a moja želja je naslov

Pariz, 04. 06. 2015 06.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Težko pričakovani dvoboj dveh teniških zvezdnikov, Nadala in Đokovića, v četrtfinalu teniškega OP Francije se je razpletel brez velikega spektakla. Trenutno najboljši igralec na svetu je jasno nakazal, da želi osvojiti še edini grand slam od štirih, ki mu manjka v zbirki.

Nekdanji vladar peščenih pariških igrišč Rafa Nadal je bil brez moči v četrtfinalu teniškega OP Francije. Številka 1 svetovnega tenisa Novak Đoković je bil predober tekmec in Špancu ni pustil veliko maneverskega prostora. Nadal po porazu ni bil pretirano razočaran: "Zadovoljen sem, kako sem dvignil nivo igre v zadnjem mesecu, vendar ne dovolj, da bi premagal Novaka. Boril sem se, vendar ni bilo dovolj. Ne bom se predal. Izgubil sem tudi leta 2009, pa to ni bil konec. Izgubil sem 2015, pa tudi ni konec. Potrudil se bom, da se vrnem zmagovalno," je dejal Španec, ki ima razmerje v zmagah in porazih na peščenih igriščih Roland Garrosa neverjetnih 70:2.

Nekdanji serijski zmagovalec na pariškem oranžnem pesku je še dodal: "Ko igraš proti tekmecu ki zmaga praktično vsak dvoboj kot Novak in sam ne igraš dovolj kvalitetno in konstantno skozi celoten dvoboj, se lahko zgodi to, kar se je." V prvem nizu se je sicer devetkratni zmagovalec Roland Garrosa "zbudil" po zaostanku 4:0 in izid izenačil, a je v nadaljevanju srbski igralec znova odigral skorajda brez napake in slavil s 3:0 v nizih po slabih dveh urah in pol igre.

V drugem in tretjem nizu je oddal le štiri igre in se bo v polfinalu pomeril z Andyjem Murrayjem. "Zavedam se, da je bila to velika zmaga, vendar je treba naprej. To je bilo šele četrtfinale, moja želja je boriti se za naslov. Zato sem tukaj," je dejal Nole, ki je sicer osvojil že osem turnirjev za grand slam, a še nikoli pariškega. Naslednji tekmec je Murray in Đoković pravi: "Igra dober tenis, dobro se giblje, dobro servira in ima enega najboljših osnovnih udarcev v tenisu v zadnjih desetih letih."

Rafa Nadal je izgubil šele drugi dvoboj v karieri na igriščih v Parizu.
Rafa Nadal je izgubil šele drugi dvoboj v karieri na igriščih v Parizu. FOTO: Reuters
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vamora
05. 06. 2015 16.39
-2
Zdaj ko je Nadal v slabi formi, se zdi da vsak zna igrati tenis na pesku. Me zanima kako bi bilo, če bi bil Nadal v top formi. Upajmo da se bo hitro pobral iz te krize. VAMOS RAFA ti si car.
boki32
04. 06. 2015 10.56
+8
Mislim, da ga letos ne more ustavit niti bog.....;) Res je v brutalni formi!
MM?
04. 06. 2015 08.32
+5
Vključil sem se pri 6:5 v prvem setu in ko je Nadal falil smeš pri 30:15 sem rekel, prvi set je šel po vodi in res. Drugače se je pa Nadal trudil in se pokazal v solidni luči. Celo taktiko je skoval s pogostim prihajanjem na mrežo, saj drugače Djole vse žoge ujame. Ampak roko na srce, ni imel šans, Novak ga je "ubil" in je imel vedno potezo več. Se je pa Nadal proti vsem pričakovanjem "prehitro" zlomil, čeprav je letos že cela sezona propad. Sedaj ima Djole avtocesto do naslova RG, razen če se Stanu kaj utrga, v kar pa ne verjamem.
poper00
04. 06. 2015 09.03
-7
iMichael
04. 06. 2015 09.49
+7