Drugi športi

VIDEO: Presenečenje v Madridu: Ćorić ugnal Murrayja, Đoković napredoval brez boja

Madrid, 11. 05. 2017 16.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.K./T.Š./STA
Komentarji
2

Hrvaški teniški igralec Borna Ćorić, 59. z lestvice ATP, je na turnirju Mutua Madrid Open v dveh nizih z dvakrat po 6:3 presenetil prvega igralca sveta Britanca Andyja Murrayja. Novak Đoković si je zagotovil polfinale brez boja, saj je Kei Nišikori dvoboj predal zaradi poškodbe.

Več videovsebin
  • Vrhunci dvoboja Murray - Čorić v Madridu
    01:21
    Vrhunci dvoboja Murray - Čorić v Madridu
  • Vrhunci dvoboja Đoković - Lopez v Madridu
    01:12
    Vrhunci dvoboja Đoković - Lopez v Madridu
  • Vrhunci dvoboja Nadal - Kyrgios v Madridu
    01:23
    Vrhunci dvoboja Nadal - Kyrgios v Madridu

Po tem, ko je Borna Ćorić v Maroku nedavno osvojil svoj prvi turnir v karieri, je uspelo Hrvatu na turnirju Mutua Madrid Open za uvrstitev v četrtfinale "skalpirati" še prvega igralca sveta, Britanca Andyja Murrayja. Neprepoznavni Murray je bil lahek zalogaj za rojenega Zagrebčana, ki je slavil s 6:3 in 6:3, čeprav je Škotu uspelo ubraniti prvo žogico za zmago v drugem nizu, pa druge priložnosti Ćorić ni izpustil iz rok. 20-letnik je kmalu 30-letnemu otoškemu tekmecu že v prvem nizu trikrat odvzel začetni udarec, že en "break" pa je bil v drugem nizu dovolj za končno zmago.

Ćorića zdaj čaka zmagovalec bolgarsko-avstrijskega dvoboja med Grigorjem Dimitrovim in Dominicom Thiemom. Murray je sicer letos izgubil v osmini finala že na mastersu v Monaku, potem ko se je prejšnji mesec vrnil po poškodbi komolca pa ga je v polfinalu turnirja Barcelona Open odpravil še Thiem.

V osmini finala je dvoboj Novaka Đokovića in Feliciana Lopeza trajal dobro uro in pol, natančneje 93 minut, na igrišču Manola Santane pa si je Đoković kljub nekaj napornim mesecem priigral četrtfinale z Japoncem Keijem Nišikorijem. Srbski šampion ostaja v igri za ubranitev madridskega naslova, kar mu je uspelo tudi pred šestimi leti. Po tem, ko je imel velike težave z Nicolasom Almagrom, ki ga je v sredo ugnal v treh nizih, je Đoković veliko bolj zanesljivo opravil z naslednjim domačim matadorjem Lopezom. Številka dve svetovnega tenisa je Španca zlomila tudi po zaslugi nekaj napak v ključnih trenutkih dvoboja, po katerem je Đoković v praktično perfektni španščini gledalcem priznal, da občutki vseeno niso bili pravi. Dvoboj je bil izenačen do rezultata 4:5, ko je ob začetnem udarcu Lopeza Đoković prišel do sporne točke, ki je povsem vrgla iz tira igralca iz nekdanje kraljeve prestolnice Toleda. Ta je sicer pri izidu 5:5 v drugem nizu imel priložnost izsiliti odločilni tretji niz, a ob vodstvu z 0:30 ni dokončal dela.

Đoković se je nato brez boja uvrstil v polfinale, potem ko je Nišikori zaradi poškodbe predal dvoboj 15 minut pred začetkom, so sporočili organizatorji.

V polfinale se je brez težav uvrstil tudi Španec Rafael Nadal, ki je z 2:0 v niizih izločil Nicky Kyrgiosa.

Novak Đoković v akciji na madridskem teniškem turnirju.
Novak Đoković v akciji na madridskem teniškem turnirju. FOTO: AP

Izidi:

- osmina finala, ATP (6.408.230 evrov):
David Goffin (Bel/9) ‒ Miloš Raonić (Kan/5) 6:4, 6:2;
Kei Nišikori (Jap/6) ‒ David Ferrer (Špa) 6:4, 6:3;
Novak Đoković (Srb/2) ‒ Feliciano Lopez (Špa) 6:4, 7:5;
Borna Ćorić (Hrv) ‒ Andy Murray (VBr/1) 6:3, 6:3;
Alexander Zverev (Nem) ‒ Tomaš Berdych (Češ/11) 6:4, 6:4;
Dominic Thiem (Avt/8) ‒ Grigor Dimitrov (Bol/12) 4:6, 6:4, 7:6 (9);
Pablo Cuevas (Uru) ‒ Benoit Paire (Fra) 7:5, 0:6, 6:0;
Rafael Nadal (Špa/4) ‒ Nick Kyrgios (Avs/16) 6:3, 6:1;

- četrtfinale WTA (5,924 milijona dolarjev):
Simona Halep (Rom/3) ‒ Coco Vandeweghe (ZDA) 6:1, 6:1;
Anastazija Sevastova (Lat) ‒ Kiki Bertens (Niz) 6:3, 6:3;
Kristina Mladenović (Fra/14) ‒ Sorana Cirstea (Rom) 6:4, 6:4;
Svetlana Kuznjecova (Rus/8) ‒ Eugenie Bouchard (Kan) 6:4, 6:0.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kun_Aguero
11. 05. 2017 18.11
+4
Preprosto zakaj je izgubil, ni krivo to da murray igra slabo ali kar koli pač Borna je odigral kot je treba in je zmagal. Do konca sezone bojo ogromne spremembe na lestvici ATP, Rafa in Roger sta iz turnirja v turnir boljša in boljša in točno zaradi tega je tenis trenutno na svojem zgodovinskem vrhuncu izredno nepredvidljivo je napovedovati prihodnjo sezono.
jebalvisvoju
11. 05. 2017 17.52
-2
Osebno nisen njegov navijac, pa vendarle mu privoscim povratek da bi zopet ciljal na najvisja mesta in da dobi nazaj tisti obcutek kot ga je imel tako bi bilo se bolj zanimivo gledat tenis saj bi rivalstvo bilo vecje in bolj konkurencno.. Ajde Nole