Drugi športi

Đoković tekmecem svetuje, naj se poročijo in imajo otroke

London, 13. 07. 2015 08.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Številka ena na teniški lestvici ATP Novak Đoković upa, da se bo še mnoga leta lahko boril za lovorike na turnirjih za grand slam. Z zmago v Wimbledonu se je na večni lestvici zmagovalcev na najpomembnejših turnirjih povzpel na osmo mesto.

Prvi igralec na svetu igralcem svetuje naj se poročijo in imajo otroke, saj sam v zadnjem letu ni izgubil veliko dvobojev.
Prvi igralec na svetu igralcem svetuje naj se poročijo in imajo otroke, saj sam v zadnjem letu ni izgubil veliko dvobojev. FOTO: Reuters

Novak Đoković je v finalu tretjega letošnjega turnirja za grand slam s 3:1 v nizih ugnal Rogerja Federerja in ubranil lovoriko na sveti travi. 28-letni Srb se je z deveto zmago na enem izmed štirih najpomembnejših turnirjev na večni lestvici povzpel na osmo mesto, prehitel je denimo Ivana Lendla in Andreja Agassija. "Še naprej se bom trudil. Dobro se počutim. Ne počutim se starega. Upam, da je pred menoj še veliko let boja," je po tretji zmagi v Wimbledonu dejal najboljši igralec na svetu. "Preizkušal bom svoje meje in videl kako daleč lahko pridem in kako dolgo lahko igram na tako visoki ravni."

Đoković zdaj zaostaja le še eno lovoriko za Američanom Billom Tildnom in dve za Švedom Bjornom Borgom ter Avstralcem Rodom Laverjem. "V čast mi je, da sem del tako elitne skupine igralcev," je dejal počaščeni Nole. Prvi igralec na lestvici ATP se je s tretjo zmago v All England Clubu izenačil s trenerjem Borisom Beckerjem in se ob tej priložnosti poklonil Nemcu. "Ko zmaguješ, so vsi veseli in govorijo pozitivne stvari. A v težkih časih, mi je Boris stal ob strani. Celotna ekipa me je podpirala in motivirala."

 

 

So many reasons to celebrate tonight. The most important one - first anniversary with my wife! 1 year of married life...

Posted by Novak Djokovic on Friday, 10 July 2015

Nole se je ob prvi obletnici poroke zahvalil tudi ženi Jeleni. "Pred enim letom sem osvojil lovoriko in na ta dan sva se poročila in začela novo skupno življenje. To je resnično neverjetno poglavje v mojem življenju in skušam v njem uživati kolikor le lahko. Odkar sem se poročil in postal oče, nisem izgubil veliko dvobojev, osvojil sem veliko turnirjev. Zato to svetujem vsem igralcem: poročite se, imejte otroke in uživajte!"

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

VECCHIASIGNORA
13. 07. 2015 16.31
+4
kakorkoli, njej bo ok :))
Bravo7
13. 07. 2015 14.57
+10
Lepo ženo ma ta Nole
KOPITES
13. 07. 2015 15.25
-6
KOPITES
13. 07. 2015 11.18
-13