Drugi športi

Đoković: Številka 1 na svetu? Neverjeten uspeh!

London, 14. 11. 2014 19.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na zaključnem teniškem mastersu ATP v Londonu so opravili vse dvoboje predtekmovanja. Srbski teniški as Novak Đoković je po zmagi nad Tomašem Berdychom in osvojitvi prvega mesta na končni lestvici ATP za leto 2014 priznal, da je neverjeten uspeh zasesti prvo mesto.

Novak Đoković
Novak Đoković FOTO: Reuters

Srb Novak Đoković si je z zmago na zaključnem mastersu ATP v Londonu – s 6:2 in 6:2 je ugnal Čeha Tomaša Berdycha – zagotovil nastop v polfinalu turnirja, za nameček pa potrdil prvo mesto na lestvici ATP za leto 2014. "Dvoboj z Berdychom sem odigral dobro oz. bolje od številnih dvobojev skozi sezono. Upal sem, da bom igral, kot na prvem in drugem obračunu v Londonu," je na novinarski konferenci po zmagi povedal Srb.

Nato pa se je dotaknil tudi zasluženega s prebojem v polfinale – prvemu mestu na lestvici ATP v letu 2014: "To je bilo zares dolgo tekmovalno leto in moram priznati, da je neverjeten uspeh zasesti prvo mesto. Želim se zahvaliti strokovnemu štabu, družini in ljudem, ki so me podpirali pri uspehu. Zavedam se, da je to velik izziv za vse igralce. Neverjeten občutek in res sem presrečen," je še dodal popularni Nole.

Stan Wawrinka
Stan Wawrinka FOTO: Reuters

V drugem obračunu za finalno mesto bo Švicar Roger Federer igral proti rojaku Stanu Wawrinki, ki je zmagovalca zadnjega turnirja za grand slam v sezoni v New Yorku Hrvata Marina Čilića premagal v treh nizih. Švicar je imel uvrstitev med štiri pravzaprav že skorajda zagotovljeno že pred dvobojem, saj je za napredovanje potreboval le tri igre.

Izida:
masters, ATP (6,5 milijona USD):
- skupina A:
Novak Đoković (Srb/1) - Tomaš Berdych (Češ/6) 6:2, 6:2;
Stan Wawrinka (Švi/3) - Marin Čilić (Hrv/8) 6:3, 4:6, 6:3

- polfinale:
- sobota, 15. november:
15.00 Novak Đoković (Srb) - Kei Nišikori (Jap)
21.00 Roger Federer (Švi) - Stan Wawrinka (Švi)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mariborrrrrrrrr
14. 11. 2014 20.04
+20
Bravo noleeeeeeeeeeee Toooooooooooooooooooooooooooooooooooo zdaj pa se zmaga nr1 zasluzeno