Drugi športi

VIDEO: Đoković se je s šestim naslovom v Miamiju izenačil z rekordom Agassija

Miami, 03. 04. 2016 21.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Številka ena svetovnega tenisa Novak Đoković nadaljuje s turnirsko prevlado. Srbski teniški as je pričakovano zmagal na teniškem turnirju ATP serije masters 1000 v Miamiju z nagradnim skladom sedem milijonov ameriških dolarjev. V nocojšnjem finalu je brez izgubljenega niza s 6:3, 6:3 premagal Japonca Keia Nišikorija.

Novak Đoković še naprej dominira v moški teniški karavani.
Novak Đoković še naprej dominira v moški teniški karavani. FOTO: AP

Novak Đoković je še tretjič zaporedoma zmagal v Miamiju, s skupno šesto lovoriko pa se je izenačil z rekorderjem, ameriško teniško legendo Andrejem Agassijem.

Trenutno najboljši tenisač sveta je osvojil rekordni še 28. teniški masters ter po številu osvojenih mastersov za en osvojeni masters turnir prehitel španskega asa Rafaela Nadala, s katerim sta si doslej delila vrh večne lestvice najboljših zmagovalcev mastersov, ki jih izvajajo od leta 1990. Naslov v Miamiju mu je prinesel 1,028 milijona dolarjev (902.000 evrov). Đoković je tako postal tudi absolutni rekorder v karavani ATP po skupnem zaslužku z osvojenimi turnirskimi nagradami, skupno je na njegovem računu skoraj že neverjetnih sto milijonov dolarjev oziroma natanko 98.199.548 dolarjev. S tem zneskom je presegel švicarskega velemojstra Rogerja Federerja, 17-kratnega posamičnega zmagovalca turnirjev za grand slam, ki je s turnirskimi nagradami vsega skupaj zaslužil 97.855.881 ameriških dolarjev. Federer je turnir v Miamiju odpovedal zaradi trebušne viroze.

Pred Nišikorijem, ki se je prebil v svoj šele drugi finale na mastersih, je bila izjemno težka naloga, saj je Đoković v življenjski formi. Srbu se je upiral 85 minut, a je na koncu, brez izgubljenega niza, po dvoboju, ki so ga zaznamovali številni brejki, slavil prvi teniški lopar. Đoković je dobil še sedmi dvoboj v devetih medsebojnih obračunih z japonskim tekmecem. Povsem proti koncu je Nišikori izkoristil krajši premor zaradi mišičnega krča oziroma bolečine v levem kolenu, z masažo pa mu je pomagal trener.

"Najprej bi se rad zahvalil Keiu za dobro igro, upam, da me naslednjič ne boš premagal. Miami je eden mojih najljubših turnirjev, kjer sem se vedno zelo dobro počutil, prav tukaj sem leta 2007 osvojil svoj prvi veliki masters turnir, kar je bila velika prelomnica v moji karieri. Veliko je govoric o selitvi turnirja, vendar pa vam lahko obljubim, da se bomo znova videli ob letu osorej," je dejal Đoković po osvojenem še 63. kariernem naslovu na turnirjih ATP. "Novaku bi rad čestital za dva izredno dobro odigrana turnirja po vrsti. Šlo je za zelo težak dvoboj, vendar pa je vedno tako, ko igraš proti Đokoviću, ki zame ostaja še vedno velik izziv. Upam, da bom naslednjič vendarle osvojil svoj prvi masters turnir," pa je dejal Nišikori.

Zmagovalka v ženski konkurenci je bila znana že v soboto. Belorusinja Viktorija Azarenka je vzela lovoriko turnirja v Miamiju, ki sodi v serijo največjih turnirjev, ki po moči in nagradnem skladu zaostajajo le za grand slami. V finalu je premagala Rusinjo Svetlano Kuznjecovo s 6:3, 6:2.

Izid, finale:
Novak Đoković (Srb/1) - Kei Nishikori (Jap/6) 6:3, 6:3.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ochi
04. 04. 2016 09.03
-5
finale z nikolislišalzangabijem?
lordslayer
04. 04. 2016 08.40
+2
Z užitkom spremljam njegove dvoboje, ker res lepo igra. Sicer je zame še vedno Federer kralj te igre, a mu đoko tesno sledi :)