Drugi športi

Đoković priznal: Hačanov ima zelo močna orožja. Zares te lahko rani

Pariz, 05. 11. 2018 08.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

"Karen si je zagotovo zaslužil zmago. Vse čestitke. Zaslužil si je. Je mlad igralec, ki se vzpenja in prihaja. A že uveljavljen, odličen igralec. V finalu je prikazal zelo kakovosten tenis in pokazal, zakaj lahko od njega še veliko vidimo v prihodnosti," je po porazu v finalu pariškega mastersa Karenu Hačanovu laskal prvi igralec sveta Novak Đoković.

"Igral je zelo dobro z osnovne črte. Ravni backhandi in forehandi. Zares te lahko rani. Ima močna orožja. Njegov servis je zelo močen in natančen. Celotna igra je bila na visoki ravni ves teden," je Đoković pohvalil Hačanova, ki je dobil še četrti finale, v katerem je zaigral. Je bil pa zanj to prvi osvojeni turnir serije masters. Zanimivo, vse turnirje je dobil na trdi podlagi, od tega tri v dvorani. 

Karen Hačanov
Karen Hačanov FOTO: AP

Đoković je med turnirjem še šestič v karieri postavil niz vsaj 20 zaporednih zmag, a vendarle je v finalu moral priznati poraz prvič po začetku avgusta, ko je v Torontu izgubil proti Stefanosu Tsitsipasu. "Zadovoljen sem s tem tednom, seveda," je povedal Đoković. "Od ponedeljka bom številka 1 tudi uradno. Kaj bi si lahko še želel? Zmagal sem 20 plus zaporednih tekem in imel najboljših pet mesecev leta. Odhajam v finale v London z veliko samozavesti in dobrimi občutki," je še dodal srbski teniški igralec. Ta bo v Londonu lovil še šesto krono zaključnih turnirjev, s čimer bi se izenačil z Rogerjem Federerjem. Prav Švicarja je v epskem polfinalu Pariza premagal, ko je slavil s 7:6, 5:7 in 7:6. "Zdaj je prišel čas za okrevanje, ki bo trajalo pol tedna, potem pa bom spet začel trenirati," je še razkril Đoković.
 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Campeones36
05. 11. 2018 15.25
-6
A mu je zmanjkalo šumečih tablet
Mariborrrrrrrrr
05. 11. 2018 12.44
+3
Nole nr1 idemoooooo
Berdem
05. 11. 2018 11.47
+11
Novaku se je poznala utrujenost prejšnjega dne, udarci niso bili tako močni in natančni. Če bi imel vmes en dan počitka, bi ga po vsej verjetnosti premagal.
Nobody75
05. 11. 2018 10.33
+4
Bravo Karen. Se mi zdi da bo tale fant še kar orngi mešal štrene favoritom. Razvija se v vrhunskega igralca.
Pošteni
05. 11. 2018 09.33
-4
Od junala do začetnika.