Drugi športi

Đoković je imel več sreče od Federerja in Murrayja

New York, 24. 08. 2012 16.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Branilcu naslova Novaku Đokoviću se je pri žrebu nasmehnila sreča in ima teoretično lažjo pot do finala kot glavna izzivalca Roger Federer in Andy Murray, ki ju je žreb postavil v isto polovico.

Roger Federer se v polfinalu lahko sreča s Škotom Andyjem Murrayjem, tretjim nosilcem, Srb Novak Đoković pa ima načeloma lažjo pot do finala, še posebej, ker na OP ZDA ne bo Španca Rafaela Nadala, ki ne nastopa zaradi poškodbe noge.

Novak Đoković
Novak Đoković FOTO: Reuters

Švicarja Federerja na zadnjih dveh OP ZDA ni bilo v finalu. Leta 2010 je lovoriko po finalu z Đokovićem vzel Nadal, lani pa je bil v finalu od Nadala boljši Đoković. Po mnenju teniških strokovnjakov je največji papirnati zmagovalec žreba zagotovo Đoković. Federer in Murray bi tako lahko prav v New Yorku doživela že v polfinalu reprizo njunih letošnjih finalnih bojev iz Wimbledona in olimpijskih iger v Londonu. Prvo lovoriko na turnirjih za grand slam je Murrayju vzel Federer, ki pa je bil slabši v finalu olimpijskega turnirja. "Gre preprosto povedano za vprašanje sreče, saj je žreb ena od stvari, na katero igralci nimamo vpliva. Seveda je treba pogledati celoten žreb, kaj ti je namenil. Zato bi bilo zelo nespametno, če bi se že v tem trenutku ukvarjal s tem, kaj se bo zgodilo v polfinalu. Vsi, ki so se prebili v glavni žreb turnirja, so visoko motivirani in komaj čakajo, da poskrbijo za senzacijo," je na realnih tleh ostal Đoković, ki bi se lahko v polfinalu srečal s Špancem Davidom Ferrerjem, ta je ob Nadalovi odsotnosti četrti nosilec.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

john gotti
25. 08. 2012 08.51
+1
murrya bo že tsonga vn butnu,đokota pa del porto,če ne že isner
bigfudge
25. 08. 2012 02.01
+1
lohka ga pa kak isner s serviranjem izloči, nč ni rečen da bojo skos isti v finalu :)
Alpia
24. 08. 2012 22.14
-3
Spet bo pilil rekete. HEHE
darkodarjan
24. 08. 2012 20.05
+5
sretno nole :)