Drugi športi

Đoković in Federer naprej, Radwanska ven

Ljubljana, 01. 06. 2012 22.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Številki ena in tri svetovnega moškega tenisa Novak Đoković in Švicar Roger Federer za zdaj na odprtem teniškem prvenstvu Francije v Parizu nista doživela poraza. Oba sta si priborila napredovanje v četrti krog drugega turnirja za grand slam v sezoni.

Novak Đoković
Novak Đoković FOTO: Reuters

Pri posameznicah je v tretjem krogu izpadla tretja nosilka Poljakinja Agnieszka Radwanska.

Radwansko, ki je v drugem krogu izločila sedemkratno zmagovalko turnirjev za grand slam Američanko Venus Williams, je s 6:1 in 6:2 odpravila Rusinja Svetlana Kuznecova, ki si je priborila nastop v četrtem krogu. Kuznecova, zmagovalka Roland Garrosa leta 2009, se bo v osmini finala pomerila z Italijanko Saro Errani. Zmagovalka teniškega turnirja v Portorožu pred štirimi leti je z 1:6, 7:5 in 6:3 izločila Srbkinjo Ano Ivanović, zmagovalko Roland Garrosa iz leta 2008. Srbkinja je naredila kar 40 neizsiljenih napak, Italijanka pa le 18.

Rusinja Marija Šarapova je uvodnih dveh krogih izgubila le dve igri. V drugem krogu je s 6:1 in 6:1 premagala Japonko Ajumi Morito, ki je v prvem krogu ugnala Slovenko Polono Hercog. Dvoboj je bil načrtovan za četrtek, a je bil prestavljen zaradi teme, saj sta Paul Henri Mathieu in John Isner na osrednjem igrišču igrala kar pet ur in 41 minut. Druga igralka sveta se bo v tretjem krogu merila s Kitajko Shuai Peng.

Za lepo presenečenje je poskrbela Hrvatica Petra Martić, ki je v drugem krogu ugnala Francozinjo Marion Bartoli, v tretjem pa je premagala še špansko specialistko za peščeno podlago Anabel Medino Garrigues s 6:2 in 6:1. Martićeva se bo v četrtem krogu merila z deseto nosilko Nemko Angelique Kerber, ki je izločila Italijanko Flavio Pennetta.

Belorusinja Viktorija Azarenka, prva nosilka, je brez velikih težav s 6:4, 6:4 odpravila Kanadčanko Aleksandro Wozniak. V četrtem krogu se bo merila s Slovakinjo Dominiko Cibulkovo, 15. nosilko, ki je s 6:2, 6:1 odpravila Španko Mario Jose Martinez Sanchez.

Federer se je moral v tretjem krogu Roland Garrosa kar potruditi s Francozom Nicolasom Mahutom, ki je zgodovino tenisa pisal lani v Wimbledonu, ko sta z Američanom Johnom Isnerjem uprizorila maratonski dvoboj za anale. Federer je Francoza ugnal šele po štirih nizih s 6:3, 4:6, 6:2 in 7:5. Federerja v osmini finala čaka Belgijec David Goffin.

"Vedel sem, da igra zelo dobro. Nekaj časa sem se kar boril za vsako točko, nazadnje pa sem zelo vesel, da mi je uspelo in sem napredoval," je po dvoboju dejal švicarski virtuoz. Šestnajstkratni zmagovalec turnirjev za grand slam Federer je še izboljšal že tako rekordno statistiko zmag na turnirjih za veliki slam. Doslej je v karieri dobil že 235. dvoboj na turnirjih velike četverice.

Tudi sedmi nosilec Čeh Tomaš Berdych z Južnoafričanom Kevinom Andersonom ni imel lahkega dela. Premagal ga je s 6:4, 3:6, 6:7, 6:4 in 6:4. Južnoafričan je serviral kar 22 asov in zadel še 66 "winnerjev". Čeh se bo v osmini finala pomeril z Argentincem Juanom Martinom del Potrom, ki je bil s 6:3, 7:6 in 6:1 boljši od Hrvata Marina Čilića.

V osmino finala se je sprehodil trenutno najboljši teniški igralec na svetu. Đokoviću je domačin Nicolas Devilder povzročil še manj napora kot Slovenec Blaž Kavčič v drugem krogu. Izid dvoboja z Devilderjem je bil nazadnje 6:1, 6:2, 6:2 za Đokovića, ki se bo v osmini finala meril z Italijanom Andreasom Seppijem, 22. nosilcem. Italijan je v tretjem krogu izločil 14. nosilca Španca Fernanda Verdasca s 7:5, 3:6, 6:3, 4:6, 6:2.

Peti nosilec Francoz Jo-Wilfried Tsonga ni imel prevelikih težav z Italijanom Fabiom Fogninijem. V četrtem krogu bo njegov tekmec Švicar Stanislas Wawrinka (18. nosilec), ki je v tretjem krogu ugnal 11. nosilca Francoza Gillesa Simona s 7:5, 6:7 (5), 6:7 (3), 6:3, 6:2.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.