Drugi športi

Đoković brez težav v 3. krog

Melbourne, 19. 01. 2012 19.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Srbski teniški igralec Novak Đoković je tudi dvoboj 2. kroga na odprtem prvenstvu Avstralije v tenisu dobil brez kakršnih koli težav. Prvi nosilec je na uvodnem grand slamu sezone po Italijanu Paolu Lorenziju ugnal še Kolumbijca Santaiaga Giralda. Končni izid je bil 6:3, 6:2 in 6:1.

Novak Đoković
Novak Đoković FOTO: Reuters

Novak Đoković je porabil malo energije za zmago proti Santiagu Giraldu. "Poskušam si vbiti v glavo, da ne smem podcenjevati nobenega tekmeca v tej zgodnji fazi turnirja," pravi Srb in dodaja: "Santiago je na začetku močno udarjal, toda to sem pričakoval. Prej ali slej je moral upočasniti ritem, sam pa sem le sledil toku igre. Dobro sem opravil svoje delo."

Giraldo, ki je na 56. mestu lestvice ATP, je v peti igri celo dobil igro na začetni udarec Đokovića (ta je takrat zapored napravil štiri neizsiljene napake), toda že v naslednji mu je Srb vrnil z enako mero. Takrat se je dvoboj povsem nagnil na Đokovićevo stran. "Mogoče sem ob njegovih močnih udarcih začel malce preveč obrambno, toda kmalu je bila slika na igrišču obratna," je še povedal Đoković.

Uspešen je bil tudi četrti nosilec, Britanec Andy Murray, ki je Francoza Edouarda Roger-Vasselina ugnal s 6:1, 6:4 in 6:4. Dvakratni finalist je tudi najverjetnejši tekmec Đokovića v polfinalu. Od najvišje postavljenih igralcev so bili uspešni praktično vsi, šesti nosilec, Jo-Wilfried Tsonga, je Brazilca Ricarda Mella premagal s 7:5, 6:4 in 6:4, petopostavljeni Španec David Ferrer je imel veliko težav z Američanom Ryanom Sweetingom, a na koncu zmagal s 6:7 (4), 6:2, 3:6, 6:2, 6:3, Srb Janko Tipsarević, deveti nosilec, pa je domačina Jamesa Duckwortha odpravil s 3:6, 6:2, 7:6 (5) in 6:4.

Marija Šarapova
Marija Šarapova FOTO: Reuters

V ženskem delu turnirja, kjer prav tako ni prišlo do večjih presenečenj, je druga nosilka in zmagovalka Wimbledona Čehinja Petra Kvitova v treh nizih s 6:2, 2:6 in 6:4 premagala Španko Carlo Suarez Navarro. Napredovale so tudi četrta nosilka, Rusinja Marija Šarapova, ki je Američanki Jamie Hampton prepustila vsega igro, njena rojakinja in sedma nosilka Vera Zvonareva, ki je Čehinjo Lucie Hradecko premagala s 6:1, 7:6 (3) in devetopostavljena Francozinja Marion Bartoli, ki je Avstralko Jeleno Dokić izločila s 6:3, 6:2.

V 3. krog pa je napredovala tudi Američanka Serena Williams, zmagovalka 13 grand slamov. Proti Čehinji Barbori Zahlavovi Štrycovi (6:0, 6:4) je vpisala 500. zmago v karieri. Mlajša od sester Williams je tako na vseh grand slamih doslej (na prvem je nastopila leta 1998) prišla vsaj v 3. krog. Svoje navijače je malce prestrašila v zadnji igri, ko je padla. "Vse je v redu. Imam le precej majave gležnje. Vsekakor nisem za balerino," se je malce pošalila Williamsova.
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bigfudge
21. 01. 2012 00.50
+1
kaka je to novica itak da je pršu u 3. krog sej že pet let vsakič pride vsaj do četrt finala al pa polfinala
Pravoslavka
20. 01. 2012 11.58
+7
Nole kralju svaka ti cast sam tko naprej .... noleeee mi te volimooo nole mi te volimooo...:))
bingo 1
20. 01. 2012 09.55
+5
To legendo samo z trdim delom je do vrhunskega dosežka lahko priti, si dokazal pridni Djokoviću in si zaslužil vse čestitke-----bingo x Ljubljana-----