Drugi športi

Dvoboj Bolt – Blake: letos nič več!

Lozana, 22. 08. 2012 15.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Atletski navdušenci v letošnjem tekmovalnem letu ne bodo več priča atletskemu dvoboju Usaina Bolta in Yohana Blaka. Oba bosta sicer nastopila v Zürichu, a se ne bosta pomerila med seboj.

Jamajški atletski zvezdnik Usain Bolt, šestkratni olimpijski zmagovalec, se v tej sezoni na mitingih ne bo več pomeril s svojim rojakom in partnerjem na treningih Yohanom Blakom, ki je bil v Londonu na OI drugi na 100 in 200 m, skupaj pa sta bila člana zmagovite jamajške štafete. To odločitev je povedal Boltov menedžer Cubee Seegobin. Blake, ki je Bolta na obeh razdaljah premagal junija na jamajških olimpijskih kvalifikacijah, je o možnosti ponovnega dvoboja z Boltom dejal: "Vedno rad tečem v dvoboju z njim. Toda raje vprašajte to menedžerja, ki se spozna na posel."

Usain Bolt
Usain Bolt FOTO: Reuters

Najbolj vztrajni pri ponovnem dvoboju obeh najhitrejših sprinterjev na svetu so bili v Zürichu, vendar so tudi Švicarji ostali praznih rok. Čeprav Seegobin tega ni neposredno povedal, pa gre gotovo za navijanje cene, saj morajo organizatorji mitingov že samo za nastop Bolta plačati visoke zneske. "Trener Glenn Mills je sestavil načrt treningov in tekmovanj, obenem pa pustil dovolj prostora tudi za odločitve drugih, ki sodelujemo v ekipi. Seznam nastopov je tako odvisen tudi od mene, direktorjev mitingov in sponzorjev. Pri tem ne gre za konflikt, ampak za sodelovanje glede na ponudbe organizatorjev. Sam mislim, da se bosta ponovno med seboj pomerila prihodnje leto, za letos pa so možnosti izčrpane," je pojasnil Seegobin.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.