Drugi športi

Dva ali trije?

Ljubljana, 30. 04. 2008 13.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
0

Rokometaši počasi zaključujejo s tekmami državnega prvenstva, v novi sezoni pa bosta med elito vsaj dva nova kluba.

Končnica državnega prvenstva je napeta kot že dolgo ne. Celjani, Koprčani in Velenjčani so zelo skupaj, spodrsljaj katere izmed omenjenih ekip pa bi že lahko dal odgovor na vprašanje, kdo bo državni prvak.

Vojko Lazar (levo) in Loris Požar zapuščata hrpeljske rokometaše, to pa še ne pomeni, da bo klub izstopil iz prve lige.
Vojko Lazar (levo) in Loris Požar zapuščata hrpeljske rokometaše, to pa še ne pomeni, da bo klub izstopil iz prve lige. FOTO: Slavko Kolar

Zgodba pa je zelo podobna tudi v 1. B ligi. Poleg Ribnice bo med elito najverjetneje romala še ena ekipa (prek kvalifikacij), nekateri športni poznavalci menijo, da bi lahko v prihodnji sezoni med elito videli celo tri drugoligaše. "Igrale se bodo dodatne kvalifikacije, menim pa, da bosta v prvi ligi dva bivša 1B ligaša,“ je za 24ur.com povedal generalni sekretar Rokometne zveze Slovenije Leopold Kalin.

"Meni je hudo, da se takšne zadeve dogajajo. Kljub temu da zapuščam Gold Club, to ne pomeni, da mi je vseeno za kolektiv. Menim, da bodo na občini stopili skupaj in pomagali klubu obstati med elito,“ je za 24ur.com razlagal sedanji šef stroke Hrpeljcev Vojko Lazar. V Mariboru, kjer rokometnemu klubu izdatno pomaga mariborska družina Petek, pa si po nam znanih informacijah zelo želijo v prvo ligo. To bi bilo seveda mogoče le ob predpostavki, da nekdo izstopi iz najkakovostnejše slovenske lige.



SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.