Drugi športi

Dugonjić šesti na 100 metrov prsno, nov rekord Govejškove

Netanya, 05. 12. 2015 17.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski plavalec Damir Dugonjić je na evropskem prvenstvu v kratkih bazenih v Netanyi osvojil šesto mesto na 100 metrov prsno. Dugonjić je razdaljo zmogel v času 57,58 sekunde. Zmagal je Nemec Marco Koch (56,78) pred Britancem Adamom Peatyjem (56,96) in Litovcem Giedriusem Titenisom (57,02).

Damir Dugonjić je na evropskem prvenstvu v kratkih bazenih v Netanyi osvojil šesto mesto. Na 100 metrov prsno je dosegel čas 57,58 sekunde. Zmagal je Nemec Marco Koch (56,78) pred Britancem Adamom Peatyjem (56,96) in Litovcem Giedriusom Titenisom (57,02). Dugonjić je na startu ni pokazal optimalnega skoka, skozi vso tekmo je nekako lovil Italijana Scozzolija, ki je plaval poleg njega, a mu je ta na vsakem obratu spet ušel, pa tudi zaključek ni bil povsem tak, kot ga slovenska javnost pričakuje od visokoraslega Korošca. Ta se je zato moral zadovoljiti s sicer visokim šestim mestom, kolajna, branil je bron iz Herninga 2013, pa je bila res težko dosegljiva.

"Žal se mi ni izšel noben obrat, zato sem krajšal zavesljaje in tudi na koncu res nisem imel tiste prave moči, da bi dvignil ritem. Začel sem solidno, ampak ni tiste lahkotne hitrosti, kar pa je tudi razumljivo, saj tukaj nisem v top formi. Vseeno sem plaval v finalih in se boril, seveda sem dal vse od sebe, a za medaljo to ni bilo dovolj," je po finalu povedal 27-letni junak slovenskega tabora, stari in novi evropski prvak na 50 m prsno. Prav ta kolajna plavalcu Fužinarja daje vzpodbudo za nadaljnje delo v olimpijski sezoni, ki se je začela jeseni. O samem prvenstvu je dodal: "Časi niso bili nekaj posebnega, kljub temu pa sem osvojil zlato medaljo, kar je zame lepa nagrada. Sicer pa sem zelo užival na dirkah, res pa je, da forma ni enaka kot lani na SP v Dohi."

Popoldan sta nastopila sta še dva slovenska plavalca. Nastja Govejšek je v polfinalu na 100 m delfin z dosežkom 58,00 še za 54 stotink sekunde popravila zjutraj dosežen slovenski rekord in osvojila 11. mesto. "Zelo sem vesela, da sem popoldan osebni rekord popravila še za pol sekunde. Zdaj me čaka počitek, jutri pa še pomemben nastop na 50 m prosto. Vse kaže, da sem letos res dobro trenirala na višini in da sva kasneje s trenerjem tudi dobro tempirala formo," je povedala 18-letna Štajerka, ki je v treh disciplinah v Izraelu kar štirikrat popravila slovenske rekorde in se vselej prebila tudi v popoldanski del tekmovanja.

Kot prvi je v polfinalu na 50 m delfin nastopil Radovljičan Robert Žbogar in s 23,68 plaval dve stotinki sekunde počasneje od osebnega rekorda, ki ga je dosegel v predtekmovanju in zasedel 16. mesto. "V redu je. Plaval sem enako kot zjutraj, upal na kakšno stotinko boljši izid, a vse misli so že usmerjene v nedeljski nastop na 200 m delfin. Danes sem imel tudi malo sreče, da sem prišel v polfinale, a res sem užival v nastopu," je dejal plavalec, ki ga v nedeljo čaka paradna disciplina, v soboto pa je bil po predtekmovanju sprva le rezerva za polfinale, po odpovedi tekmeca pa je dobil še popoldansko priložnost. V nedeljo, zadnji dan tekmovanj, bodo Anja Klinar, Tjaša Oder, Gaja Natlačen in Špela Bohinc nastopile na 400 m prosto, Tjaša Vozel in Tara Vovk na 200 m prsno ter Robert Žbogar in Martin Bau na 200 m delfin.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.