Drugi športi

Drugi mesti za Belakovo in Petkovška, Dimic četrti

Lizbona, 01. 06. 2014 18.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tekma svetovnega pokala v športni gimnastiki v portugalski Anadii se je za slovensko ekipo končala s še dvema uvrstitvama na stopničke. Na bradlji je bil Mitja Petkovšek drugi, Alen Dimic pa četrti, drugo mesto pa je dosegla tudi Teja Belak na gredi.

Že v soboto so imeli Slovenci štiri finalne nastope, najboljša je bila Belakova z zmago v preskoku, Tjaša Kysselef je bila v preskoku šesta, Sašo Bertoncelj četrti na konju z ročaji, Rok Klavora pa šesti na parterju. Zadnji dan tekmovanj je imela slovenska ekipa v Anadii še tri nastope, na koncu pa se je lahko veselila še dveh uvrstitev na stopničke. Veteran Petkovšek je bil blizu tudi najvišji, saj je po nastopu na bradlji dolgo časa vodil, tretji pa je bil Alen Dimic. Toda Francoz Kevin Antoniotti je prekrižal načrte slovenski ekipi in se zavihtel prav na vrh, razlike pa so bile majhne. Zmagovalec je končal s 15,500 točke, Petkovšek jih je zbral 15,475, tretji je bil Američan Samuel Mikulak (15,125). Dimic je bil četrti s 14,950 točke.

"Na bradlji sta Mitja in Alen opravila zelo dobro. Vaji sta bili zelo dobri, tudi skoka. Skoraj do konca sta bila na prvem in tretjem mestu, nazadnje pa se je pred njiju vrinil Francoz. Konkurenca je tako močna, da medalje ni lahko dobiti, tu so nekateri telovadci na zelo visoki ravni. Teja pa je opravila solidno, zna tudi bolje, a je spustila eno kombinacijo, zaradi česar je bila tudi izhodiščna ocena nižja," je zadnje finalne nastope ocenil selektor moške reprezentance Sebastijan Piletič, ki je slovensko zasedbo spremljal na Portugalskem.

Belakova je v dveh dneh nastopila na dveh orodjih v finalu in obakrat prišla do stopničk. Po sobotni prepričljivi zmagi v preskoku je danes na gredi morala priznati premoč le Venezuelki Jessici Lopez (13,850). Slovenska tekmovalka je zbrala 13,150 točke, tretja je bila domačinka Diana Abrantes (12,975). "Lahko smo zadovoljni. Pobrali smo kar nekaj medalj, imeli kar precej finalnih nastopov. Seveda si vedno želimo še kaj več, kakšen finale več, kakšne stopničke več ... a sezona gre h koncu in tekmovalci so že precej utrujeni, tako da komaj čakamo, da se vse skupaj konča," je črto pod nastope v Anadii potegnil trener Piletič.

Mitja Petkovšek
Mitja Petkovšek FOTO: Aljoša Kravanja

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.