Drugi športi

Drakšič izgubil borbo za 3. mesto

Pariz, 23. 08. 2011 17.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Celjski judoist Rok Drakšič je na svetovnem prvenstvu v Parizu, v kategoriji do 66 kilogramov, tekmovanje končal na nehvaležnem petem mestu. V borbi za bron je moral priznati premoč Korejcu Jun-Hoju Choju.

Trener celjskega judoista Roka Drakšiča Marjan Fabjan je pred odhodom na svetovno prvenstvo napovedoval, da ima Drakšič lepo priložnost za osvojitev katerega izmed odličij, a ob tem opozoril, da bo borba za medalje v kategoriji do 66 kilogramov izenačena kot že dolgo ne. Član JK z'dežele Sankaku je v predtekmovanju – nastopal je v skupini D – brez večjih težav odpravil konkurente, v zaključnih bojih pa se mu je najprej zalomilo v polfinalu.

Roki Drakšič
Roki Drakšič FOTO: Matic Flajšman

Premagal ga je Brazilec Leandro Cuhna, nato pa ga je čakala bitka za tretje mesto. Tekmovalec iz Griž pri Celju se je pomeril s Korejcem Jun-Hojem Chojem in po dobri minuti izgubil z ipponom. "Moram reči, da sem zdaj kar malo slabe volje, ker tako kot sem se ves dan boril, toliko borb kot sem jih imel ... Saj sem zadovoljen, peto mesto je odličen rezultat, ampak po polfinalni borbi in tej za tretje mesto imam nekaj grenkega priokusa, ker nisem pokazal tistega kar znam. V teh zadnjih dveh borbah mi je malo padla koncentracija. Če ne bi dobil tiste kazni, ki mi je povsem 'podrla' in po kateri sem izgubljal, bi lahko bilo drugače. Tako pa sem hotel nadoknaditi izgubljeno, a ni šlo," je uvodoma o svojem nastopu dejal Drakšič.

"Ko sem v borbi za bron dobil še drugo kazen, sem moral iti na vse ali nič, kar pa je nasprotnik znal izkoristiti. Kljub temu grenkemu priokusu moram dejati, da se je tukaj v tej dvorani fantastično boriti, vzdušje je res fenomenalno, gledalci pa znajo nagraditi vsak met. Če primerjam to peto mesto s tistim izpred štirih let, lahko rečem, da mi je bilo tokrat težje, saj sem moral zmagati več borb, prav tako pa so moji tekmeci zdaj 'težji'," je še dodal.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ladislav Gruber
24. 08. 2011 22.44
Roki kapo dol za odlične in atraktivne borbe! 5.mesto na sp v tako močni konkurenci pa je kljub temu,da ni medalje čudovit uspeh.Bo pa drugo leto na olimpijskih igrah,kar tako naprej.
hajs
23. 08. 2011 19.11
Bravo Roki jutri pa dršimo pesti za Saškota