Drugi športi

Povetkin še drugič letos padel na dopinškem testu in ostal brez dvoboja

Moskva, 17. 12. 2016 13.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
2

Rus Aleksander Povetkin je bil pozitiven na dopinškem testu pred boksarskim dvobojem, kar se mu je zgodilo že drugič letos. Dvoboj so odpovedali, zmagovalec bi dobil priložnost boja proti prvaku verzije WBC Deontayju Wilderju.

Rus Aleksander Povetkin je bil pozitiven na dopinškem testu pred boksarskim dvobojem s Kanadčanom Bermanejem Stivernom, ki bi moral biti danes v ruskem Jekatarinburgu. Zmagovalec bi dobil vlogo izzivalca proti prvaku verzije WBC Deontayju Wilderju. Predsednik WBC Mauricio Sulaiman je novico sporočil prek Twitterja in odpovedal obračun, ter dodal, da so pri Povetkinu našli sledi prepovedane substance ostarin, ki pomaga pri vzdržljivosti. To je bilo že drugič letos, da je Rus padel na dopinškem testu. Maja je bil pozitiven na meldonij, ki je prepovedan od 1. januarja in tudi ostal brez možnosti za nastop.

Iz Kanadčanovega tabora so medtem že sporočili, da ne želijo nastopiti v dvoboju nekdanjih svetovnih prvakov in da morajo Povetkina diskvalificirati. Sedemintridesetletni Povetkin je 6. oktobra 2013 v Moskvi izgubil dvoboj z Ukrajincem Vladimirjem Kličkom za prvaka težke kategorije po verzijah WBA, IBF, WBO in IBO, kar je bil njegov prvi poraz v 27 obračunih. Olimpijski zmagovalec iz leta 2004 v Atenah je nato nanizal štiri zmage.

Aleksander Povetkin
Aleksander Povetkin FOTO: Reuters

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

butalistan
17. 12. 2016 17.42
+0
ggargamell
17. 12. 2016 15.45
+6
je res da bi morali športniki sami in njihovi trenerji biti na tekočem kaj je in kaj ni doping vendar seznam se tako hitro spreminja da se res hitro lahko zgodi da kaj spregledaš druga stvar je pa da ruskim športnikom nič več ne pogledajo skozi prste za razliko od američanov naprimer eni atletinji wada dovoljuje uporabo amfitamina(spid) tudi sireni dovoljujejo eno snov ki je na doping listi tako da ta šport ni več š od športa vse je samo še vojna med rusijo in ameriko še v športu