Drugi športi

Poleg atletov za nastop v Riu (zaenkrat) suspendiranih še 20 ruskih športnikov

Moskva, 26. 07. 2016 14.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
3

Seznam ruskih športnikov, ki ne bodo smeli nastopiti na letošnjih poletnih OI v Braziliji, se daljša. Poleg 67 ruskih atletov in atletinj, so različne panožne zveze zaradi preteklih dopinških prekrškov suspendirale še dodatnih 20 športnic in športnikov.

Potem ko Mednarodni olimpijski komite (MOK) vsem ruskim športnikom ni prepovedal nastopa na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, je odločitev o prepovedih padla na posamezne panožne zveze. Te so se glede dopinških grešnikov opredelile različno. Celotni atletski vrsti, na seznamu je 67 atletov in atletinj, so prepoved dobili posamezni športniki iz iz vrst plavanja, veslanja, dviganja uteži, rokoborbe, kajaka na mirnih vodah in modernega peteroboja.

Kot prva je sedem Rusov za Rio suspendirala Mednarodna plavalna zveza. Med njimi je tudi svetovna prvakinja Julija Jefimova, ki pa je napovedala pritožbo na CAS. Podobno je reagilra tudi Mednarodna veslaška zveza, ki je zaradi dopinga prepovedala nastopiti trem ruskim veslačem v Riu. Na seznamu sta tudi Ivan Baladin iz moškega osmerca, medtem ko sta bila Anastazija Karabelščikova iz ženskega osmerca, ter član član četverca Ivan Podšivalov pozitivna že leta 2007/08. Za omenjeno trojico ruska veslaška zveza ne sme imenovati nadomestnih veslačev, kar posledično pomeni, da bo Rusija v Riu kot kaže ostala brez nastopov v moškem in ženskem osmercu ter moškem četvercu.

Odločitev je sprejela še kajakaška zveza. Ta je na seznam prepovedi uvrstila pet kajakašev sprinterjev, to so Jelena Aniušina, Natalija Podolskaja, Aleksander Djačenko, Andrej Kraitor in Aleksej Korovaškov. Korovaškov je petkratni svetovni prvak, v Londonu 2012 je osvojil bron, Djančenko pa zlato kolajno. Olimpijske igre se pričnejo 5. avgusta, mnoge reprezentance so že odpotovale v Rio, časa za izrekanje prepovedi nastopanja pa je vse manj. Prepoved nastopa sta dobila tudi dva športnika, ki nastopata v modernem peteroboju, Maksim Kustov in Ilja Frolov ne bosta smela nastopiti v Riu.

Ruska atletska reprezentanca ne bo smela nastopiti na OI, a prepoved čaka tudi številne druge ruske športnike.
Ruska atletska reprezentanca ne bo smela nastopiti na OI, a prepoved čaka tudi številne druge ruske športnike. FOTO: AP
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vrtojb
26. 07. 2016 17.13
+0
bom resno razmislil o bojkotu iger, vsan lahko vsaj nekaj malega naredi, da se kaznuje ta norija
kure bedne
26. 07. 2016 17.08
+8
Vsakemu atletu oz športniku, ki je bil kdaj koli dopingiran bi moral dobiti dosmrtno prepoved nastopanja. Konec debate.
felixkp
26. 07. 2016 17.25
+1
Ok, kakšno kazen pa bi dali državi, ki prikriva doping?